![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 9 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
od razu mówię, że java script i google map api są dla mnie bardzo obce
w sieci znalazłem trochę kodu i jakoś z biedą go dopasowałem do swoich potrzeb ale potrzeby się rozszerzyły php pobiera mi z bazy punkty i generuje tako kod
kod odpowiada za wyświetlenie mapy z pobranymi wcześniej punktami kod pierwotnie miał pokazywać jeden punkt i centrować na niego mapę jak widać zachciało mi się wyświetlać kilka punktów a mapa centruje się na pierwszy pobrany punkt jak go zmusić do tego aby pole widzenia dopasowało się tak żeby było widać wszystkie punkty? doczytałem, że do tego są odpowiednie narzędzia LatLngBounds i fitBounds coś tam z tym próbowałem wykombinować ale mi się nie udało może mi ktoś powiedzieć gdzie co dopisać abym miał to czego chcę? z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ogólnie interesuje Cię coś takiego jak obiekt Bounds. Pomiędzy v2 i v3 są różnice więc zależnie co masz, przejrzyj przykłady w dokumentacji google tyczące tego, bo są dość proste i nie powinny Ci sprawić problemu. Ogólnie zasada działa tak, że bierzesz tworzysz zakres i wrzucasz do niego punkty oraz aktualizujesz mapę zgodnie z tym zakresem. Przykłady sa naprawdę proste więc myślę, że sobie poradzisz.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 9 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niby nie było trudne ale przykłady były bardzo ogólne i zegranie tego tak jak ja chciałem zajęło trochę czasu:))
teraz pojawia się kolejny mały problem dobrze jest jeśli punktów jest kilka ale jeśli trzeba wyświetlić jeden to zoom dopasowuje się na max i trzeba ręczenie oddalić właśnie przypomniałem sobie, że przez php sprawdzam czy mam wyświetlić jeden czy wiele punktów i rozwiązanie jest proste Ten post edytował szczemp 31.05.2012, 09:24:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:49 |