![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Stworzyłem prosty skrypt który służy mi do menu. Gdy kliknę na plus cyli ikonę + otwiera mi się div i plus zamienia na - lecz gdy do tego chce otworzyc kolejnego diva to zamiast klikać raz żeby go otworzyć muszę kliknąć 2 razy, tak samo z zamknięciem. Gdy otwieram i zamykam tylko jednego diva to działa poprawnie po jednym razie klikam.
kod :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapomniałeś o wklejeniu kodu HTML.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ten post edytował nikestylex7 27.04.2013, 21:34:43 |
|
|
--alfred-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Moim zdaniem jest wina w count bo gdy otworzysz jednego diva skrypt zrobi się raz i przypisze cyfrę 1 gdy wywoła się drugi raz musi zrobić 0 i po podwójnym kliku znowu 1 żeby się otworzyło
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie. Tylko jak to zmienić żeby skrypt obsługiwał dwa zdarzenia
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie potrzebujesz żeby zmieniać jakieś liczniki.
Kiedy pracujesz z obiektem to pracuj z nim. Odnosisz się do stylu to sprawdzaj jaki styl jest obecnie w tym obiekcie ustawiony i odpowiednio go zmieniaj (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
teraz oba divy za 2 kliknięciem . musze kliknąć dwa razy na jeden i dwa razy na drugi, a po tym już działają na jedno kliknięcie poprawnie. nie wiem dlaczego tak jest nie ma countiera. Inne pomysły?
spróbuj to wytestować i zobaczysz ten błąd ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaczy że nie jest dla nich ustalony styl początkowy.
Jeśli wciąż nie zda testu to nie zapisuj jako counter tylko w tablicy var counter[el]=1 lub 0 |
|
|
![]()
|
|
ustawiłem styl początkowy lecz nie do tego diva co trzeba. Dzięki za pomoc już śmiga
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 17:22 |