![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2010 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Skrobię sobie pewien skrypt i mam drobny problemik. Zawartość elementu span mi się nie zmienia mimo tego, że chyba powinna. Mam dynamicznie generowany formularz, w którego polach są podane liczby. Napisałem sobie funkcję, której zadaniem jest sumowanie wszystkich elementów w tym formularzu. Niestety coś nie chce mi działać. Zawartość SPAN się nie zmienia. Tutaj jest skrypt JS Kod <script type="text/javascript"> function dodaj() { var el = document.getElementById('suma'); var lista = document.getElementsByClassName('do_sumy'); var ile = lista.length; var lacznie = 0; var zmienna; for (var i = 0; i < ile; i++) { zmienna = parseFloat(lista[i].value); lacznie += zmienna; } if (isNaN(lacznie)) el.innerHTML = "0"; else el.innerHTML = lacznie; var mks = document.getElementById("maks"); <?php print "var maa=" . $_POST['kwota']; ?> if (lacznie > maa) mks.innerHTML = maa - lacznie; else mks.innerHTML = "0"; } </script> Pole formularza wygląda tak:
Jest jeszcze element, który ma się zmienić: Czy może mi ktoś pomóc z moim problemem? Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź np. w konsoli www w firefoxie czy nie ma jakiś błędów w JS.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:30 |