![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem początkującym programistą i wybaczcie za brak znajomości tematu ale juz szukam i szukam i nie mogę znaleźć skryptu ...
![]() Dodaje duża liczbę rekordów do bazy trwa to parę sekund po wykonaniu ich robię przekierowanie na inna stronę. Chciałbym żeby na tej stronie w której wykonuje zapytania nie dało się zamknąć klikając w X karty przeglądarki albo żeby wyświetlał sie alert tylko w przypadku kliknięcia w X karty |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
onunload ?Tylko to jest średnie rozwiązanie...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie używaj czegoś takiego, bo to nie Ty masz o tym decydować a użytkownik. Jeśli nie chcesz żeby "czekał" aż skrypt się wykona, przerzuć to na ajax.
Ten post edytował !*! 25.09.2011, 10:07:41 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebne mi działające rozwiązanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli zapytanie do bazy trwa kilka sekund to z reguły robisz coś źle
![]() A skoro robisz przekierowanie to w czym rzecz? Robisz je dopiero po dodaniu rekordów? Tak czy inaczej, wyślij te zapytania w "tle" przez ajax np z biblioteką jquery.com dzięki temu użytkownik nie będzie widział że coś się wysyła i nie będzie musiał czekać. Ten post edytował !*! 24.09.2011, 16:06:25 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to się nie da ? Gmail wyświetla okienko przy próbie zamknięca karty, jeśli mail który piszemy nie został zapisany (czy jakoś tak
![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W head:
Potem
Tyle że tak jak napisał kamil4u to rozwiązanie jedynie wstrzymuje przez chwile przed opuszczeniem strony bo po naciśnięciu "ok" strona jest opuszczana. Dodatkowo jest to bardzo irytujące dla użytkowników strony.. Ten post edytował boro11 24.09.2011, 21:38:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 07:43 |