![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukam metody na pobranie danych z pliku XML za pomocą jquery i z takiego kodu już umiem pobrać:
użyłem takiego kodu znalezionego w sieci: Niestety nie wiem jak pobrać dane jeśli mam taki układ (plik z pogodą google)
Może mi ktoś podać przykład jak należy to zrobić? Nie jestem programistą i czytanie dokumentacji na niewiele mi się zdaje (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) bo i tak nie wiem jak to ugryźć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 4 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mniej więcej tak mogłoby to wyglądać
Przez selektor :has(day_of_week) wybieram tylko te węzły forecast_conditions które wewnątrz siebie zawierają węzeł day_of_week
a efekt powinien wyglądać tak : |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) teraz wszystko działa, serdecznie dziękuję za pomoc.
Jeszcze jedno pytanie bo plik z pogodą działa mi po zapisaniu go na serwerze w postaci plik.xml a czemu nie działa pobieranie danych jeśli link będzie w postaci?: xxxxx.google.com/ig/api?weather=wroclaw&hl=pl&oe=utf-8 (xxx oczywiście zamieniamy na htt..) podpowie mi ktos czemu nie dziala wskazany adres? Ten post edytował MiNos 17.02.2012, 07:31:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 22:00 |