![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod html:
I chcę pobrać ID klikanego diva.cos, ale za każdym razem wyświetla mi ID pierwszego :/ Kod jquery:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo wszędzie masz to samo id (id="id" ), a powinieneś mieć id w każdym divie inne.
edit: aha, i nie rozumiesz do końca idei id w HTML. Id to nie jest to w środku <tag>W_SRODKU</tag>, tylko id to jest parametr taga id="TO_JEST_ID". Natomiast to w środku to po prostu zawartość diva, tekst który ma się wyświetlić. PS. robiłeś kiedyś coś w XML? Bo mam wrażenie, że przenosisz wzorce z XML a nie o to tu chodzi. Ten post edytował PrinceOfPersia 18.03.2013, 01:17:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie: var id = $('#id').val();
a: var id = $(this).html(); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a: var id = $(this).html(); tak bardziej poprawnie to: Kod var innerHTML = $(this).html(); bo, żeby pobrać samo id, to raczej tak należałoby zrobić Kod $(this).attr('id'); tylko dalej kod html będzie błędny, bo teraz są 3 identyczne id w dokumencie ("id", "id" oraz "id"). -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:41 |