![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2010 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z ustawieniem dobrej walidacji dla formularza po stronie przeglądarki. Wszystkie inne pola już mam pozostało mi tylko pole email i adresu strony. Nie mogę za pomocą funkcji match() znaleźć dobrego rozwiązania. Dla maila jeszcze się coś w necie wygrzebie ale dla adres url już nie mogę... Chce tylko by łapało mi od http(s)://www.moja.domena.pl/ (może być łącznik zamiast kropki taki jak "-" oraz "_") a znowu w mailu muszę mieć możliwość pisania dwoczłonowego przodu i wieloczłonowego tyłu tj. moj.email@moja.domena.pl Jeśli może wam coś w tym pomóc to dam funkcję jaką ułożyłem po stronie serwera ale niestety nie łapie ona w js....
A w javascript słyszę coś mniej więcej takiego...
I ni diabła nie są one na tyle uniwersale jak ja potrzebuje... Od razu piszę że zabronione jest używanie jakichkolwiek innych znaków specjalnych niż "." "-" "_" Mógłbym zrobić to w sposób że zabronię wpisywania innych znaków niż te i po prostu wywalać błąd zawsze gdy jest użyty inny znak specjalny ale chodzi mi o to by użytkownicy zachował formę i nie pisał byle czego lub nie popełniał błędu przy wpisywaniu tych wartości... Pozdrawiam i z góry dziękuje za uwagę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował wookieb 13.02.2011, 15:22:02
Powód edycji: [wookieb]: Zmiana tematu - otwieram
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Proszę wysłać na PW prawidłową nazwę tematu a otworzę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2010 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Odświeżam i za razem aby nie zawalać forum nowymi pytaniami to chciałbym zrobić taką sprawę...
Mamy sobie pole I teraz chciałby aby po wyborze pola w select (w jedynm formularzu) wypełniały się z bazy wszystkie pola. Myślałem żeby zrobić tak:
No i tam jest problem bo chciałby odwołać się do zapytania SQL SELECT tak by odwoływało się do wartości WHERE="idinfo" ... A następnie po podaniu idnfo tanego zapytania wypełniało kolejne pola wartościami odpowiadającymi mu... Umiem to zrobić w php bo nic łatwiejszego nie ma ale chce zrobić to bardziej interaktywnie po stronie przeglądarki, sądzę że JS to najodpowiedniejszy język do tego zadania... Z php jestem średnio-zaawansowany lecz z JS lamie a muszę się go nauczyć by robić postępy... Pozdrawiam i liczę na pomoc... Ten post edytował Prezi2907 14.02.2011, 17:19:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:58 |