![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z jednym ze swoich formularzy.
Otóż mam taki formularz
Klasyczny formularz. I on działa jak należy, jednak poniżej znajduje się kod JS do wyświetlania wykresu google
No i ten wykres pojawia sie w divie o id chart_div Nie wiem czemu, ale formularz gryzie się z wykresem i button do wysyłania danych szaleje, raz działa, albo działa w tylko w połowie swojej wysokości. Chciałbym sprawdzić co się dzieje za pomocą firebuga, jednak nie wiem czy za pomocą tego urządzenia będę w stanie wychwycić błąd Wersja Live: Formularz P.S. Pisałem podobny temat w dziale JS, ale tutaj dałem inną tematykę, więc proszę o nie przenoszenie topicu. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chart_div najzwyklej w świecie przykrywa Tobie button w `połowie` bo ma position:relative;
I bardziej nadaje się do działu CSS niż JS x) Ten post edytował melkorm 5.01.2012, 20:52:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem nie jest z javascriptem tylko z CSS'em.
Ustawiłeś dla div#go marginesy ujemne, i stąd ten problem. Spróbuj wyeliminować marginesu ujemne by nie wchodziły pod pudełko wykresu. Możesz też kombinować by nie używać margin ujemnego tylko position i z-index -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dałem dla chart_div margines górny, a z #go wykasowałem marginesy ujemne. Teraz jest elegancko.
EOT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:42 |