![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam skrypt JS, który składa się z dwóch części. Pierwszą część należy umieścić w head, natomiast drugą w body. Jak bezpośrednio dorzucę skrypt to jest ok. Natomiast wolalbym, zeby wczytywal mi sie on z pliku.js. W tym przypadku zrobilem dwa pliki: plik_head.js i plik_body.js W HTML w head wstawilem <script type="text/javascript" src="plik_head.js"></script> natomiast w body w html <script type="text/javascript" src="plik_body.js"></script> I nie wiem dlaczego, ale to nie dziala mi, pytanie dlaczego? Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt jest raczej źle stworzony. Da się zrobić, tak aby wszystko umieścić w <head>.
Sprawdź konsolę błędów. Zobacz jak sprawa wygląda firebug-u i ew. wtedy umieść tu odpowiednie fragmenty kodu. Prawdopodobnie chodzi o załadowanie DOM-u. Spróbuj w pliku "plik_body" wstawić takie coś: Kod onload = function(){
//tu cały kod z tego pliku } -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm...., niestety, ale bez zmian
a oto kody: plik do head: Plik do body:
Sprawdzałem bledy i po kompilacji 0% . Ten post edytował martin1978 8.06.2011, 12:22:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo wszystko źle robisz
![]() Plik 'dla head' jest plikiem CSS - przeczytaj jak dodaje się takie pliki Plik 'dla body' jest całkowicie źle skonstruowany. Mieszasz w nim HTML z JS. Zrób tak: - usuwasz te moje onload = function - kod HTML: wstawiasz luzem gdzieś w <body> - bezpośrednio za tym kodem wstawiasz kod JS(może być w pliku):
Poza tym kod jest z poprzedniej dekady. Znajdź coś nowszego o tej samej funkcjonalności. Używaj BBcode --edit-- @down: nie mogę się odzwyczaić od [ code ]... poza tym w tym przypadku IMO kolorowanie składni nie jest zbyt ważne, gdyż nie analizujemy kodu, a jedynie oddzielne fragmenty: CSS, HTML czy JS - bez wgłębiania się co jest w kodzie. Ten post edytował kamil4u 8.06.2011, 12:11:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A ja proszę Was OBOJE o poprawę bbcode, bo odczyt tego jest tak samo przyjazny jak próba udawania gry na gitarze mając w ręku gruboziarnisty papier ścierny...
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Poprawione i zrobione
![]() Dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 07:39 |