![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powyżej wkleiłem prosty kodzić, dzięki któremu w formularzu możemy wpisać PESEL. Jak wiadomo PESEL w Polsce składa się z 11 cyfr. Aby uzytkownik się nie pomylił wstawiłem poza wyrażeniem regularnym z wartością zmiennej var wzor = /[0-9]{11}/ skrypt w JavaScript odliczający ilość wpisanych znaków. Problem tkwi w tym, żę wpisując ostatnia cyfrę (11) pojawia mi się na ułamek sekundy, poczym zostaje ucięta i w komórce input znajduje się 10 cyfr. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem? |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DAJ 12 i bedzie Ci zkracało do 11 jak chcesz
masz max-1 a max to pewnie 11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usunięcie "-1" nic nie zmienia.
Ze zwiększeniem zakresu na 12 to dobry pomysł, ponieważ, nie dochodzimy do maxa i nic nie znika po kliknięciu. Tylko przy zliczaniu jest napisane 0/12 a nie 0/11. Myślałem, by to rozwiązać bardziej składniowo poprawnie, niż poprostu ominąć. W sumie nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Napisałem to na przykładzie tutoriala z kanału youtube "P jak programowanie". Tam nie ma takiego problemu:( Sprawdzałem na trzech przeglądarkach i ciągle ten sam problem:( |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób na jsfiddle.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc. Chodziło o "-1". Poprawiłem funkcje i teraz działa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:55 |