![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki o to mały kodzik
ale i w nim duży problem. Chodzi o to że zamist printować mi wartości elementów tablicy, printuje mi same undefined. Czy wie ktoś może jak temu zaradzić. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki o to mały kodzik ale i w nim duży problem. Chodzi o to że zamist printować mi wartości elementów tablicy, printuje mi same undefined. Czy wie ktoś może jak temu zaradzić. Proszę o pomoc. Bo tworzysz tablice z nazwami kluczy, a probojesz sie do niej odwolac na zasadzie tablica[1]. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No tak, ale w PHP to działa więc stwierdziłem że tutaj też zadziała
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nie tworzysz tablicy tylko obiekt - to new Object niczego Ci nie zasugerowało?
Jeżeli już chcesz iterować po wszystkich składowych obiektu skorzystaj ze składni foreach: Kod for(var key : myObject) { document.write(key + ": " + myObject[key]); } EDIT: Cytat No tak, ale w PHP to działa więc stwierdziłem że tutaj też zadziała Pomijając fakt, że PHP udostępnia tablice asocjacyjne, a JS nie to w PHP też by to nie zadziałało.
Ten post edytował Crozin 19.06.2010, 10:08:50 |
|
|
![]()
|
|
To inaczej bo się nie rozumiemy. Chce wyprintować wartości tablicy. Jak to uczynić?
Cytat EDIT: Cytat Cytat No tak, ale w PHP to działa więc stwierdziłem że tutaj też zadziała Pomijając fakt, że PHP udostępnia tablice asocjacyjne, a JS nie to w PHP też by to nie zadziałało. W PHP by to zadziałało to caly czas tak robie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat To inaczej bo się nie rozumiemy. Chce wyprintować wartości tablicy. Jak to uczynić? Jeżeli jest to normalna tablica to tworzysz z niej tablicę w JS:Kod var myArray = [1, 2, 3, "ala", "ma", "kota"]; Jeżeli jest to tablica asocjacyjna wtedy tworzysz sobie obiekt:Kod var myObject = { Pomocne będzie json_encode.key1: "val1", key2: 12, key3: "val3" } Jeżeli masz tablicę mieszaną, tj. o indeksach numerycznych i tekstowych - to niepowinieneś takiej mieć ![]() Cytat W PHP by to zadziałało to caly czas tak robie. To masz chyba PHP w wersji 5.3-magic, który jest wstanie odczytać indeksy 0, 1, 2, 3, 4 z tablicy, która takich nie posiada. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:52 |