![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcę sprawdzić czy obrazki które są podawane w tagach [image] są poprawne. W tym celu będę korzystał z AJAXA i napisałem taki kod:
Problem jest w tym, że jak są 2 tagi [image] z różnymi obrazkami to jest 2 razy sprawdzany drugi tag. Mógłby ktoś wskazać mi błąd i jeszcze jakąś wskazówkę jak bezpośrednio wyciągnąć zawartość tagu i nie bawić się w .splt ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi ci tylko o to czy ten obraz istnieje to możesz zrobić tak:
CODE var matches = articleData.match(/\[image\](.*?)\[\/\image\]/g);
for (i in matches) { image = matches[i]; inc = image.split('[image]'); ddd = inc[1].split('[/image]'); link = ddd[0]; $.get('libs/ajax.php?mode=checkImg', {link: link}, function(data,status) { // Dodałem status. if(status != 200) { // Status HTTP 200 to jest kod przesyłany przez serwer (200 OK) że plik istnieje ( Jeżeli status nie jest równy 200 - OK) $('#checkControlArticle').append('Obrazek: '+link+' nie wydaje się być poprawnym<br />'); preview = false; } }); } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:38 |