![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No jak w temacie, zna ktos cos, widzieliscie, uzywaliscie?
Potrzebny mi do zabezpieczenia czatu. edit: zeby drugiego tematu nie robic... ktos wie czy sie cos zmienilo w sprawie focus'a w chrome? za cholere go nie potrafie wylaczyc normalnymi sposobami typu: outline: none; dla webkit i zadne wynalazki z googla mi nie pomagaja. jakis fix? blur() z jquery tez nie pomaga. @Dapi, dzieki. sekunde przez odswiezeniem tematu stackoverflow tez mi to podal ![]() Ten post edytował tzm 24.08.2014, 18:45:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o focus, u mnie pomogło
Kod input:focus{
box-shadow: 0px 0px 0px transparent; border-color: transparent; outline: 0; } Ten post edytował Dapi 24.08.2014, 18:44:56 -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Faktycznie nospor, sorki za dubla.
Jak z tym słownikiem, kojarzy ktoś coś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.forums.wiaderko.com/szukam-plug...html#post107346
Tutaj masz jakąś listę wulgaryzmów. Możesz sobie napisać prosty skrypt w PHP który zamieni Ci to na np. tablice javascript. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 17 Dołączył: 4.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat jest ciekawy i sam napisałem taki skrypt który generuje tablice wulgaryzmów, jeszcze użyłem innej strony więc kolekcja jest spora, ale pewno by się znalazło więcej
![]() gotowa tablica JS:
Mam nadzieje że moderator mnie nie zbanuje za "przekleństwa" bo służą one pomocą. Ten post edytował golabow 26.08.2014, 14:23:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak bym miał tablice z wulgaryzmami i chciałbym replace robic po petli dane wulgaryzmy
for(var i; i<przeklenstwa.lenght;i++) t_massage = result['chat'][last][2].replace( ![]() ![]() ![]() ![]() result['chat'][last][2] w tym jest string z wiadomoscia nie wiem czy to wogole da sie zrobic jak chce |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisanie z palca może nie działać. E: Działa - http://jsfiddle.net/dhy6vv44/ Ten post edytował markuz 26.08.2014, 13:59:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@markuz:
Nie działa. Wpisz sobie kilkukrotnie 'nie' w podmienianej frazie - zamieni Ci tylko pierwsze wystąpienie. Żeby podmienić wszystkie wystąpienia należy skorzystać z g. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod for(var i=0; i<przeklenstwa.length;i++) t_massage = t_massage.replace(RegExp(przeklenstwa[i],"g"),"*****"); zrobiłem tak, ale można wpisać przeklenstwa z duzych liter i wtedy juz nie zadziała, można całą wiadomość zamienić na małe litery, ale wtedy np jak ktos z szacunku chciał napisac czyjes imie z duzej litery to juz nie bedzie tak :/. pomysły ? Ten post edytował atom90 26.08.2014, 14:26:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
i
|
|
|
![]()
|
|
też spoko. dzięki za listę ale finalnie uznałem że to nie staż w szkole na stanowisku polonisty, tylko uczę się javascriptu więc olałem temat. dodałem 10 słów które mi się nasuwały na myśl jako pierwsze i dziękuje. działa? działa.
|
|
|
![]()
|
|
dzieki phpion
mam jeszcze pytanko jak zrobic to aby nie cenzurowal mi słow typu podsluchuje jak wpisze tamto slowo to mi wycenzuruje t_massage = t_massage.replace(RegExp(przeklenstwa[i],"gi"),"*****"); podslu*****e |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do wulgaryzmów, kiedyś robiłem na 3 pętlach przy systemie automatycznej moderacji komentarzy, skuteczność ponad 95%.
Gotowca nie zapodam, bo sporo siedziałem nad koncepsją i (marną wciąż) optymalizacją, ale idea jest taka: 1. zebrałem wszystkie wulgaryzmy jakie spotkałem w sieci razem z ich odmianami przez przypadki, osoby, liczby i wszystko wszystko. 2. Podzieliłem to na 3 tablice: przedrostki, wyrazy i przyrostki. 3. Przy sprawdzaniu łączę każdy z każdym (wychodzą patologie typu matkocipiajacych, ale ważne jest to, że mimo wszystko nie blokuje normalnych wyrazów). 4. Manewrójąc spacjami na początku wyrazu i na końcu wykluczam wyrazy typu "podsłuchuje", "wymachuje". 5. Jeśli wyraz pomyślnie przechodzi weryfikację do tej pory, męczę go wyrażeniami regularnymi zamieniającymi 0 na o, 1 na i, @ na a sh na sz, q na ku itd. 6. Dodatkowo regularnymi i podobieństwem stringów eliminują literówki i błędy ortograficzne, a także wklejki typu _, - czy zwykła spacja. Rozwiązanie mało optymalne, bo czasu wykonywania nawet nie mierzyłem ze strachu, ale od 2 lat żadnego wulgaryzmu nie przepuściło ![]() Możesz rzucić regułkę, że jeśli wykryty wulgaryzm to "podsłuchuje", wtedy go nie cenzuruje, ale zawsze są jeszcze "przesłuchuje", "wymachuje", "wymachuj"... Wszystkiego razem z odmianami chyba nie ogarniesz. -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Odswiezam temat. Ogolnie baza słow nie jest dla mnie najistotniejsza. mam niby ponad 1000 slow, nie jest to szolowe, ale mniejsza z tym.
Problem, którego nie potrafie rozwiązać polega na tym że wewntarz słow podsluchuje, rachuje itp, cenzuruje slowo chuje, chciałbym aby wyrazenie reg bralo tylko samo słowo wulgarne, a jak wystapi w innych to nie brało pod uwage. Tak wygląda aktualna forma x = x.replace(RegExp(przeklenstwa[i], "gi"), "*****"); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 07:58 |