Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [JavaScript] Slownik wulgaryzmow
tzm
post 24.08.2014, 18:38:11
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

No jak w temacie, zna ktos cos, widzieliscie, uzywaliscie?
Potrzebny mi do zabezpieczenia czatu.

edit: zeby drugiego tematu nie robic... ktos wie czy sie cos zmienilo w sprawie focus'a w chrome? za cholere go nie potrafie wylaczyc normalnymi sposobami typu: outline: none; dla webkit i zadne wynalazki z googla mi nie pomagaja. jakis fix? blur() z jquery tez nie pomaga.

@Dapi, dzieki. sekunde przez odswiezeniem tematu stackoverflow tez mi to podal smile.gif

Ten post edytował tzm 24.08.2014, 18:45:51
Go to the top of the page
+Quote Post
Dapi
post 24.08.2014, 18:44:06
Post #2

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jeśli chodzi o focus, u mnie pomogło
Kod
input:focus{
box-shadow: 0px 0px 0px transparent;
border-color: transparent;
outline: 0;
}

Ten post edytował Dapi 24.08.2014, 18:44:56

--------------------
www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
+Quote Post
tzm
post 26.08.2014, 11:54:49
Post #3

X----

Faktycznie nospor, sorki za dubla.

Jak z tym słownikiem, kojarzy ktoś coś?
+Quote Post
markuz
post 26.08.2014, 12:27:39
Post #4

-----

http://www.forums.wiaderko.com/szukam-plug...html#post107346
Tutaj masz jakąś listę wulgaryzmów. Możesz sobie napisać prosty skrypt w PHP który zamieni Ci to na np. tablice javascript.

--------------------
+Quote Post
golabow
post 26.08.2014, 13:00:46
Post #5

-----

Temat jest ciekawy i sam napisałem taki skrypt który generuje tablice wulgaryzmów, jeszcze użyłem innej strony więc kolekcja jest spora, ale pewno by się znalazło więcej smile.gif
gotowa tablica JS:

1. var slownik = ['kurwa', 'o kurwa!', 'kurwa ja pierdole', 'kurewsko', 'wykurwiście', 'kurwiszon', 'kurwica', 'do kurwy nędzy!', 'skurwysyn', 'podkurwić', 'zakurwić', 'zkurwić', 'wykurwić', 'nakurwić', 'chuj', 'chujowo', 'chuj wie', 'jak chuj', 'chujaj się', 'nima chuja we wsi', 'jak po chuju', 'ni chuj', 'śmierdzi chujem', 'jak chuj strzelił', 'chujnia', 'chuj ci w oko', 'pierdoliĆ', 'pierdol się', 'pierdole cię', 'wypierdalaj', 'spierdalaj', 'pierdolisz!', 'pierdolić to', 'pierdolny', 'o ja pierdole!', 'pierdolnie', 'podpierdolić', 'zapierdolić', 'zpierdolić', 'wypierdolić', 'napierdolić', 'jebaĆ', 'jebaj się', 'jebany', 'wyjebaj się', 'podjebać', 'zajebać', 'zjebać', 'wyjebać', 'najebać', 'inne', 'w pizde jeża!', 'rozdupi mi ryj', 'niema bata', 'nie wąsko', 'twój stary!', 'ciulaj się', 'ciulej mi gałę!', 'ciulów sto!', 'pałuj się', 'spierdalaj', 'ni w chuja ni w cipke', 'pędź bizony', 'debil', 'dzifk', 'dziwk', 'chujchuj', 'ehuj', 'jebac', 'jeban', 'jebie', 'kretyn', 'kurfa', 'kurw', 'korwa', 'ciota', 'cioto', 'kutas', 'mordapalant', 'palki', 'palko', 'pedal', 'pierdol', 'pizd', 'pleban', 'plebs', 'pleb', 'plebie', 'pojeb', 'wyjeb', 'wypierd', 'debile', 'debilu', 'dzifki', 'dzifko', 'dziwki', 'dziwko', 'huju', 'hujki', 'hujku', 'kretyni', 'kurwo', 'kurwy', 'kutasie', 'kutasy', 'palancie', 'palanty', 'pierdolciesie', 'pierdolecie', 'pierdolewas', 'pierdolsie', 'pizdo', 'pizdy', 'pojebie', 'pojeby', 'ruchajciesie', 'ruchajsie', 'skurwiel', 'skorwiel', 'skurwysyn', 'spierdalaj', 'walciesiena', 'walsienaryj', 'whoyou', 'wypierdalaj', 'kur\/\/a', 'chuj', 'ciota', 'cioto', 'cioty', 'cip', 'cipa', 'cipk', 'dziwk', 'fiuc', 'fiut', 'fjut', 'huj', 'jeb', 'kurew', 'kurw', 'kutas', 'pedal', 'pierdol', 'pizd', 'qrw', 'qurw', 'ruch', 'skurwiel', 'spierd', 'ssij', 'wyjebac', 'wypierd', 'zajeb', 'dzifk', 'dziwk', 'chuj', 'chuje', 'hujk', 'jebac', 'jeban', 'jebuny', 'jebie', 'kretyn', 'kurfa', 'kurw', 'korwa', 'ciota', 'cioto', 'kutas', 'pierdol', 'pizd', 'pleban', 'plebs', 'pleb', 'plebie', 'pojeb', 'suka', 'wyjeb', 'wypierd', 'debilu', 'dzifki', 'dzifko', 'dziwki', 'dziwko', 'huju', 'hujki', 'hujku', 'idioci', 'idioto', 'kretyni', 'kurwo', 'kurwy', 'kutasie', 'kutasy', 'pierdolciesie', 'pierdolecie', 'pierdolewas', 'pierdolsie', 'pizdo', 'pizdy', 'pojebie', 'pojeby', 'skurwiel', 'skorwiel', 'skurwysyn', 'spierdalaj', 'wypierdalaj', 'kur\/\/adebile', 'debilu', 'dzifki', 'dzifko', 'dziwki', 'dziwko', 'huju', 'hujki', 'hujku', 'kretyni', 'kurwo', 'kurwy', 'kutasie', 'kutasy', 'pizda', 'pizdo', 'pizdy', 'pojebie', 'pojeby', 'ruchajciesie', 'ruchajsie', 'skurwiel', 'skorwiel', 'skurwysyn', 'spierdalaj', 'walciesiena', 'walsienaryj', 'wypierdalaj', 'twojstary', 'twojastara', 'zjebie', 'pedale', 'fuck'] ;

Mam nadzieje że moderator mnie nie zbanuje za "przekleństwa" bo służą one pomocą.

Ten post edytował golabow 26.08.2014, 14:23:12
+Quote Post
atom90
post 26.08.2014, 13:01:14
Post #6

-----

A jak bym miał tablice z wulgaryzmami i chciałbym replace robic po petli dane wulgaryzmy
for(var i; i<przeklenstwa.lenght;i++)
t_massage = result['chat'][last][2].replace(questionmark.gifquestionmark.gif, "****");

questionmark.gifquestionmark.gif nie mam pojecie jakie zrobic wyrazenie regularne

result['chat'][last][2] w tym jest string z wiadomoscia

nie wiem czy to wogole da sie zrobic jak chce
+Quote Post
markuz
post 26.08.2014, 13:58:43
Post #7

-----

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. var message = 'nie mam pojecie jakie zrobic wyrazenie regularne';
  2. var words = ['nie', 'zrobic'];
  3. for(var i = 0; i <= words.length; i++) {
  4. message = message.replace(words[i], '****');
  5. }
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Pisanie z palca może nie działać.

E: Działa - http://jsfiddle.net/dhy6vv44/

Ten post edytował markuz 26.08.2014, 13:59:50

--------------------
+Quote Post
phpion
post 26.08.2014, 14:22:54
Post #8

Grupa: Moderatorzy

@markuz:
Nie działa. Wpisz sobie kilkukrotnie 'nie' w podmienianej frazie - zamieni Ci tylko pierwsze wystąpienie. Żeby podmienić wszystkie wystąpienia należy skorzystać z g.
+Quote Post
atom90
post 26.08.2014, 14:26:18
Post #9

-----

Kod
for(var i=0; i<przeklenstwa.length;i++)
t_massage = t_massage.replace(RegExp(przeklenstwa[i],"g"),"*****");

zrobiłem tak, ale można wpisać przeklenstwa z duzych liter i wtedy juz nie zadziała, można całą wiadomość zamienić na małe litery, ale wtedy np jak ktos z szacunku chciał napisac czyjes imie z duzej litery to juz nie bedzie tak :/.

pomysły ?

Ten post edytował atom90 26.08.2014, 14:26:56
+Quote Post
phpion
post 26.08.2014, 14:34:27
Post #10

Grupa: Moderatorzy

i
+Quote Post
tzm
post 26.08.2014, 14:44:43
Post #11

X----

też spoko. dzięki za listę ale finalnie uznałem że to nie staż w szkole na stanowisku polonisty, tylko uczę się javascriptu więc olałem temat. dodałem 10 słów które mi się nasuwały na myśl jako pierwsze i dziękuje. działa? działa.
+Quote Post
atom90
post 27.08.2014, 09:33:16
Post #12

-----

dzieki phpion

mam jeszcze pytanko jak zrobic to aby nie cenzurowal mi słow typu podsluchuje
jak wpisze tamto slowo to mi wycenzuruje
t_massage = t_massage.replace(RegExp(przeklenstwa[i],"gi"),"*****");

podslu*****e
+Quote Post
Dapi
post 28.08.2014, 19:44:09
Post #13

-----

Co do wulgaryzmów, kiedyś robiłem na 3 pętlach przy systemie automatycznej moderacji komentarzy, skuteczność ponad 95%.

Gotowca nie zapodam, bo sporo siedziałem nad koncepsją i (marną wciąż) optymalizacją, ale idea jest taka:
1. zebrałem wszystkie wulgaryzmy jakie spotkałem w sieci razem z ich odmianami przez przypadki, osoby, liczby i wszystko wszystko.
2. Podzieliłem to na 3 tablice: przedrostki, wyrazy i przyrostki.
3. Przy sprawdzaniu łączę każdy z każdym (wychodzą patologie typu matkocipiajacych, ale ważne jest to, że mimo wszystko nie blokuje normalnych wyrazów).
4. Manewrójąc spacjami na początku wyrazu i na końcu wykluczam wyrazy typu "podsłuchuje", "wymachuje".
5. Jeśli wyraz pomyślnie przechodzi weryfikację do tej pory, męczę go wyrażeniami regularnymi zamieniającymi 0 na o, 1 na i, @ na a sh na sz, q na ku itd.
6. Dodatkowo regularnymi i podobieństwem stringów eliminują literówki i błędy ortograficzne, a także wklejki typu _, - czy zwykła spacja.

Rozwiązanie mało optymalne, bo czasu wykonywania nawet nie mierzyłem ze strachu, ale od 2 lat żadnego wulgaryzmu nie przepuściło smile.gif

Możesz rzucić regułkę, że jeśli wykryty wulgaryzm to "podsłuchuje", wtedy go nie cenzuruje, ale zawsze są jeszcze "przesłuchuje", "wymachuje", "wymachuj"...
Wszystkiego razem z odmianami chyba nie ogarniesz.

--------------------
www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
+Quote Post
atom90
post 1.09.2014, 12:19:54
Post #14

-----

Odswiezam temat. Ogolnie baza słow nie jest dla mnie najistotniejsza. mam niby ponad 1000 slow, nie jest to szolowe, ale mniejsza z tym.
Problem, którego nie potrafie rozwiązać polega na tym że wewntarz słow podsluchuje, rachuje itp, cenzuruje slowo chuje,
chciałbym aby wyrazenie reg bralo tylko samo słowo wulgarne, a jak wystapi w innych to nie brało pod uwage.
Tak wygląda aktualna forma
x = x.replace(RegExp(przeklenstwa[i], "gi"), "*****");
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.04.2025 - 07:58