![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały zgryz i nie wiem jak to przejść....
Znalazłem w sieci kod odpowiadający za dymki, wrzuciłem go do siebie, ale działa trachę inaczej niz bym chciał. Tekst kótry pojawia się w dymku zawarty jest w sekcji head i jest statyczny z kolei w części właściwej strony jest nastepujący kod:
chciałbym aby zmienna <b>fb</b> była brana dynamicznie z pola $dokladnie. Wszytskie dane sa pobierane z bazy SQL. Proszę o wyrozumiałość dla początkującego oraz cenne uwagi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastosuj się do reguły DRY. Kod:
może wtedy wyglądać schludniej i działać szybciej, a przede wszystkim nie powtarza się:
Rozumiem, że ten znacznik <Q>, to tylko przykład, a to co chcesz pokazać w tooltip znajduje się w zmiennej $r['dokladnie']? Zatem:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dziękuje za rozwiązanie, niewielu jest tu takich co potrafią /chcą/ odpowiedzieć na konkretne pytanie, odsyłanie do manuali, owszem ale czasami to zbyt mało, zwłaszcza gdy sie rozpoczyna tę przygoę!
Dziekuję raz jescze za wyczerpującą odpowiedź! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:49 |