![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam funkcję która po zaznaczeniu checkboxa ma pokazać przycisk buton, checkboxy generowane są dynamicznie na podstawie wyników z bazy danych. Funkcja działa dobrze wyłącznie dla pierwszego checkboxa dla kolejnych już nie, prosze o sprawdzenie kodu. Dziękuję
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Funkcja pokaz operuje na ID a ID moze byc tylko jedno. Jak chcesz miec uniwersalna funkcje to nie mozesz operowac na ID, ktore moze byc tylko JEDNO.
W takich wypadkach operuje sie na klasach i dziala relatywnie wzgledem kliknietego zasobu. Klikniety zasob mozesz przekazac do funkcji pokaz przez this: pokaz(this) a w deklaracji funkcji masz dodac to jako parametr fucntion pokaz(clickedCheckbox) { ... } |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kombinuję jak koń pod górę, kiepsko znam się JS to marne moje próby są tutaj, poprosze o pomoc.... :-(
<script language="JavaScript"> function pokaz() { $("checkbox").click(function () { $("button").style.display="block"; }); } </script> Ma ktoś chwile aby mi pomóc? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:10 |