![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Potrzebuje funkcji jQuery, która zwróci mi pozycje kursora (top, left); w tej chwili mój kod prezentuje się następująco. I teraz w jaki sposób mogę zwrócić pozycje kursora? Dodam, że takich "onclicków" będzie pare tylko argument inny - więc każde kliknięcie w inny link to inna pozycja! Próbowałem w funkcji "funkcja" dodać linijkę:
Ogólnie próbuje uzyskać taki efekt, że po kliknięciu w odyłacz pojawi się ramka i teraz tam gdzie kursor był podczas kliknięcia tam ramka ma się pojawić. Powyższy zapis trochę się nie sprawdził, bo zamiast raz zwrócić mi pozycje kursora podczas klimnięcia on zwracał mi cały czas nowe pozycje jak ruszałem myszką - a miał tylko raz, wtedy gdy klikne na odsyłacz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie potrzebuje informacji nt tej przeróbki, bo ten tutorial to ja znalazłem, ale utknąłem.
Odświeżam jeśli jest taka możliwość :-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat bo zamiast raz zwrócić mi pozycje kursora podczas klimnięcia on zwracał mi cały czas nowe pozycje jak ruszałem myszką - a miał tylko raz, wtedy gdy klikne na odsyłacz Dzieje się tak dlatego, że użyłeś ".mousemove()", a powinieneś użyć ".click()" lub ".mousedown()" wraz z
Działa chyba tak, jak byś sobie życzył. Dodatkowo, zamiast przekazywać różne elementy w funkcji, dodałbym linkom jakieś id i po tym je rozróżniał. Ten post edytował Tuminure 10.05.2012, 18:23:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:26 |