![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, wiem jak zrobić aby powiększyć zdjęcie, ale nie wiem jak zrobić aby potem je pomniejszyć po kliknięciu na nie / na inne.
Oto fragment kodu: Próbowałeem tak: if zmienna == 0{ funkcja powiększjąca po powiększeniu zmiana wartości: zmienna = 1 } else if zmienna == 1{ funkcja pomniejszająca po pomniejszeniu zmiana wartości: zmienna = 0 } Ale nic mi nie wychodziło, czy mógłbym prosić o pomoc ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 6 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz gotowca
![]()
i java script: Kod function zmienwielkosc(typ, obiekt) { if (typ == 1) { obiekt.style.width = '[zwiekszone]'; obiekt.style.height = '[zwiekszone]'; obiekt.onclick = 'java script:zmienwielkosc(0, this);'; } else { obiekt.style.width = '[zmniejszone]'; obiekt.style.height = '[zmniejszone]'; obiekt.onclick = 'java script:zmienwielkosc(1, this);'; } } P.S. Nie wiem, czy działa, bo pisałem z komórki (szarej). Ten post edytował zavada 12.08.2009, 16:05:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
W sumie, to możesz sobie stworzyć dodatkowe atrybuty, które będą przechowywały oryginalną wielkość.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba ze 2 błędy zrobiłeś, ale przydało się, bo już mi działa :}
Zrobiłem tak, aby po kliknięciu w inny obrazek, poprzedni się pomniejszał, ale działa to tylko w przypadku gdy mam 2 zdjęcia i występuje dziwny efekt, że trzeba klikać 2 razy w obrazek. Zna ktoś jakąś inna metode (aby po kliknięciu w obrazek, poprzedni się pomniejszał) ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.05.2025 - 05:57 |