![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem funkcję do pokazania i ukrywania elementu po kliknięciu na link/div czy cokolwiek gdzie damy onclick.
Jednak chciałbym zrobić efekt taki jaki jest w programach lub w google doc. Mianowicie klikam na link, pokazuje się div z ktorego mogę wybrać jakąś pozycję lub po prostu z informacją. Jednak co muszę zrobić aby po kliknięciu poza polem tego diva, został on zamknięty, zmianił się styl na display:none. Chodzi mi o efekt menu, taki jaki jest używany w programach "plik, edycja, widok". -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 3 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
To powinno być pomocne, wystarczy, że zmodyfikujesz dla swoich potrzeb: http://www.kurshtml.boo.pl/skrypty/przykla..._rozwijane.html Pozdrawiam -------------------- Debian Etch, MySQL 5, PHP 5, Apache 2, Eclipse PDT
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albrzykowski - to samo już zrobiłem, pokazuje to powyższy kod jaki podałem, jednak nie widzę tam opcji, wskazówki dzięki której mógłbym zrobić menu zamykane po kliknięciu poza obszarem diva.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze nadaj kazdemu innemu polu onClick i funkcje z display none, albo jakiemus divowi ktory obejmuje cala strone nadaj onClicka
![]() -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
To raczej jest mało opłacalne, bo niby skąd mogę wiedzieć gdzie użytkownik akurat kliknie
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a w jQuery toggle?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
piotrooo89 tzn? Nie potrzebny mi akordeon.
Powtórzę, poszukuję sposobu na chowanie diva == menu po kliknięciu w jakiś inny obszar niz sam div. Przykładem tego jest menu w google doc, albo każde inne menu w aplikacji... Jak nie wiecie o co chodzi to kliknijcie sobie na przycisk start, wysunie się menu, aby je zamknąć trzeba kliknąć na jakiś inny obszar ekranu. Chcę uzyskać dokładnie taki sam efekt. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To robisz coś takiego:
dla największego obiektu (o ile pamiętam, to dla document) można przypisywać zdarzenia. Daj mu onlick -> funkcja ukrywająca menu. Tylko że przy klikaniu na menu może być potrzebne coś w stylu cancelBubble, ale to ostatecznie, bo menu też przecież powinno się po kliknięciu chować. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:45 |