![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 2 Dołączył: 27.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam napisany skrypt w JS, który pokazuje czas o pewne opóźnienie (w zależności jakie ustawiomy dane na stronie). I skrypt działa w 100% poprawnie, jednak tylko teoretycznie. Jak wiadomo JS wyświetla czas z naszego komputera i dodaje do niego opóźnione sekundy czy miunty. Bardzo bym chciał, aby czas nie byś wyświetlane z naszego komputera a z time() z php. Da się tak zrobić ? Jak tak, to jak ? KOD:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno dać radę ajaxem musiałbyś ustawić odpytywanie strony ze skryptem php co 0,5 sekundy i teorii powinno działać. W/g mnie nie mógłbyś jednak operować na obiekcie date javascriptu, datę musiałbyś wyświetlać odpowiednio formatując dane pobrane ajaxem od skryptu php
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Są cztery sposoby na utworzenie daty:
Ten post edytował rocktech.pl 9.02.2012, 08:57:00 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno dać radę ajaxem musiałbyś ustawić odpytywanie strony ze skryptem php co 0,5 sekundy i teorii powinno działać. ![]() A nie lepiej:
-------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
#luq a w jaki sposób bez odświeżania JS będzie aktualizował czas pobierany ze strony serwera ? (rozumiem, że o to chodziło autorowi). W ten sposób możesz pobrać czas i przypisać do zmiennej ale nie będziesz go aktualizował (chyba, że o czymś nie wiem)
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale sekunda od frontu i od backendu trwa tyle samo prawda?
Wystarczy więc pobrać jedynie początek czasu i już potem dodawać po stronie frontu, w przypadku zakończenia puścić requesta czy rzeczywiście koniec (bo możemy sobie edytować kod frontu). -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w poniższym temacie masz rozwiązanie problemu:
[Java][PHP]Zegarek -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 2 Dołączył: 27.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w poniższym temacie masz rozwiązanie problemu: [Java][PHP]Zegarek Dzięki, znalazłem odpowiedź w w/w temacie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 05:56 |