![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 3 Dołączył: 14.07.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam zadklarowaną funkcję: wcześniej także załadowałem bibliotekę jQuery. teraz podstawiam pod zmienną $lc_text $lc_text = "<input type=\"image\" src=\".../kupteraz_no.gif\" onclick=\"brak('".$link."');\"/>"; $lc_text wyświetlam sobie w odpowiednim miejscu. I teraz pojawia sie problem, bo pod Firefox ładnie to śmiga, po kliknięciu w obrazek komunikat sie wyświetla i w zależności od kliknięcia Akceptuj, Rezygnuj następuje przekierowanie bądź nie. Jednak pod Chrome i IE w konsoli wyskakuje błąd: Uncaught ReferenceError: brak is not defined Dlaczego IE i Crome nie "widzi" deklaracji funkcji brak? Jak sprawdzić czy dana funkcja javascript jest załadowana ? Ten post edytował kurt 20.10.2015, 10:11:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie w kodzie strony / sekcji masz zadeklarowaną funkcję brak?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 3 Dołączył: 14.07.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie jako, że plik php, w którym używam tej funkcji jest includowany, deklaracja jest w treści strony w sekcji <body>
idąć tym torpem umieściłem deklarację funkcji brak w sekcji <head> w głównym pliku php i odniosłem połowiczny sukces, bo skrypt zaczął poprawnie działać pod Chrome, natomiast pod IE dalej wyrzuca w konsoli błąd: SCRIPT5009: Brak definicji „brak” Ok, problem rozwiązany - mała literówka. Wszystko już działa pod IE, Chrome i Firefox. Ten post edytował kurt 20.10.2015, 10:39:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:29 |