![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam oto taki problem, Pobieram ilość gracz na serwerze CS przez GameQ teraz moje pytanie, jak dobrze zapisać np ilosc graczy co 30 min. tak aby mocno nie obciążyć serwera. i 2 pytanie. jaki prosty skrypt twrozenia wykresów liniowych polecacie ? : ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po zalogowaniu tworzysz timestamp a następnie sprawdzasz ile userów ma timestamp mniejszy niż 30 min.
a bibliotek do wykresów jest od groma, dobierz sobie coś co Ci się spodoba |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zalogowanie usera->wpis w tabeli logger sprawdzanie zalogowanych:
gdzie czas_start|end jest zakresem czasu jaki chcesz wziąć pod uwagę |
|
|
![]()
|
|
Dzieki! pomogleś mi nasunąć pewien sposób
![]() teraz jeszcze 1 pytanie, załóżmy ze mam tabele "gracze" w niej mam 24 wpisy, jak zrobić by przy dodawaniu rekordu nr 25 usuwał rekord który był jako 1 ? i tak dalej, przy dodawaniu 26 wpisu usuwa się rekord nr 2, aby wpisów zawsze było 24. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie przyjmiesz błędów w działaniu to wystarczy wykonać równolegle do każdego SELECT DELETE z LIMIT 1 i sortowaniem (ORDER BY `id` ASC) rosnącym wg id.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
a jakbym zliczal ilość wierszy juz po dodaniu 25,
sortował od najstarszej i usuwał ostatni wiersz ? Co do bazy poradzilem sobie. mam teraz jeszcze inny problem informacje o tabeli są zawarte w takiej lini Jak to przerobić aby były one pobierane pokolei z tabeli "wykres" z kolumny "gracze" Z góry dzięki za szybką odpowiedź ![]() znajdzie się jakiś pomysł ![]() kombinowałem z while ale cos nie szło. Pomoże ktoś ? : ) z góry dziekuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi aby wybrał rekordy o tych identyfikatorach?
Wtedy utwórz zapytanie OR id = x OR id ... bądź ładniejsze IN (tutaj identyfikatory po przecinku) i przyda się funkcja implode -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie, chodzi o to by pobrało 24 rekordy które zastąpiłyby te liczby.
potrafi mi ktoś pomóc ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:43 |