![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstepie zaznaczę, że nie znam się ani na php ani java script, większość tego co udało mi się już zrealizować znalazłem w sieci i poprzerabiałem do swoich potrzeb, jednakże jest problem z którym nie mogę sobie poradzić.
Otóż, mam listę wyboru:
Być może takich bloków musiałbym zbudować kilka. Po wybraniu odpowiedniej opcji pokazują się wskazane bloki. Bloki mogą być zawarte w DIV, np: Wszystko to jest częścią większego formularza, i w tych blokach również będą nasęepne rozbudowane części, z którymi już sobie poradziłem. Proszę o pomoc w tej sprawie. EDIT: Podobny problem miałem z przyciskami radio i pokazywaniem/ukrywaniem wybranego fragmentu kodu i robiłem to tak: Chciałem to zrobic podobnie, jednakże nie wiem jak (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) EDIT 2 <hr> Gdybym chciał to zrobic za pomoca przycisków radio wyglądało by to tak:
ktoś wie? nie moge ruszyć dalej bez rozwiązania tego problemu Ten post edytował mich123 22.01.2012, 17:10:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 3 Dołączył: 25.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się to prezentuje z poziomu html. Teraz wystarczy dodać bibliotekę jQuery oraz napisać kilka linijek kodu.
Musisz to przetestować, bo pisałem z palucha. Ogólnie uważam, że jQuery jest wygodniejsze niż czyste JS (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Powodzenia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa. po odpaleniu pliku pojawia się treść z 3 divów, po wybraniu ktoregokolwiek selecta znika 3 div.
pokombinowałem i oto rezultaty: 1. gdybym cgciał wyświetlic wybranego diva wyglądało by to tak:
W przypadku mojego zapotrzebowania, gdzi musze wyświetlać na przemian 1 lub 1 i 2 lub 1, 2 i 3 wygląda to tak:
Jednak zostaja mi 2 problemy: 1. co zrobić żeby po wybraniu 1 opcji wszystkie divy z powrotem znikały 2. jak to wszystko uprościć, zeby wyglądało bardziej elegancko lub 3. jak to zrobic żeby funckaja była zamknięta w <script type='text/javascript'></script> i jak ją potem wywołać
W tym momencie działa jak chciałem, ale > zapewne da się to zwinąć w <script type='text/javascript'></script> i napisac jakoś w bardziej przejrzysty sposób. trochę uprosciłem, ale pojawił się nowy problem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Wybieram selectem opcję >tak, jednego pojawiają się 2 przyciski Radio Wszystko działa, ale zaznaczenie z przycisków radio nie znika. Coś się gryzie, i nie wiem co (IMG:http://img577.imageshack.us/img577/659/obazaznaczone.jpg) Ten post edytował mich123 24.01.2012, 09:34:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 15:44 |