![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić, aby na zupełnie innej domenie, innym hostingu, na stronie pojawiła się informacja np. "Posiadasz aktualną wersję" | "Twoja wersja jest nie aktualna" ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nospor widzę dzisiaj w dobrym humorze (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) a tak na serio - @autor - może trochę więcej szczegółów? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat a tak na serio - @autor - może trochę więcej szczegółów? Moim zartem dałem do zrozumienia dokładnie to samo co ty napisałeś wprost.... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to, by komunikat pokazywał się na stronach, które znajdują się na innych domenach i innych hostingach.
Podany komunikat "Posiadasz aktualną wersję" | "Twoja wersja jest nie aktualna" jest tylko przykładem. W niektórych skryptach które kupiłem, czy też darmowych pojawia się informacja czy posiadana wersja skryptu jest aktualna. Interesuje mnie właśnie takie działanie, jak to zrobić, aby na rożnych stronach które mam na innych hostingach pojawił sie jeden ten sam komunikat, aby nie trzeba było do każdej strony oddzielnie dodawać komunikat. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a chodzi i JavaScript czy o PHP??
zresztą nie ważne, i tak musisz się połączyć ze swoim serwerem gdzie wiesz, jaka wersja jest aktualna... jeśli chodzi o PHP to dla Ciebie najprościej będzie file_get_contents skoro o takie rzeczy się pytasz i po prostu odpytujesz adres i np. w get podajesz wersję skryptu (najlepiej odpowiedź skeszować coby pytać co jakiś tylko czas...)... a jeśli chodzi o JavaScript to albo dołączaj na stronie skrypt z adresem do twojego serwera i wyświetlaj komunikat Ten post edytował zegarek84 2.12.2011, 13:43:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 21:01 |