Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [JavaScript][PHP]Jak zrobić informację "Posiadasz aktualną wersję", "Twoja wersja jest nie aktualna"
nigraS

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jak zrobić, aby na zupełnie innej domenie, innym hostingu, na stronie pojawiła się informacja np. "Posiadasz aktualną wersję" | "Twoja wersja jest nie aktualna" ?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

1. echo "Posiadasz aktualną wersję";
  2. echo "Twoja wersja jest nie aktualna";
+Quote Post
Sephirus

-----

Nospor widzę dzisiaj w dobrym humorze (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) a tak na serio - @autor - może trochę więcej szczegółów? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

Cytat
a tak na serio - @autor - może trochę więcej szczegółów?
Moim zartem dałem do zrozumienia dokładnie to samo co ty napisałeś wprost.... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
nigraS

-----

Chodzi mi o to, by komunikat pokazywał się na stronach, które znajdują się na innych domenach i innych hostingach.
Podany komunikat "Posiadasz aktualną wersję" | "Twoja wersja jest nie aktualna" jest tylko przykładem.

W niektórych skryptach które kupiłem, czy też darmowych pojawia się informacja czy posiadana wersja skryptu jest aktualna.

Interesuje mnie właśnie takie działanie, jak to zrobić, aby na rożnych stronach które mam na innych hostingach pojawił sie jeden ten sam komunikat, aby nie trzeba było do każdej strony oddzielnie dodawać komunikat.
+Quote Post
zegarek84

-----

a chodzi i JavaScript czy o PHP??
zresztą nie ważne, i tak musisz się połączyć ze swoim serwerem gdzie wiesz, jaka wersja jest aktualna...

jeśli chodzi o PHP to dla Ciebie najprościej będzie file_get_contents skoro o takie rzeczy się pytasz i po prostu odpytujesz adres i np. w get podajesz wersję skryptu (najlepiej odpowiedź skeszować coby pytać co jakiś tylko czas...)... a jeśli chodzi o JavaScript to albo dołączaj na stronie skrypt z adresem do twojego serwera i wyświetlaj komunikat albo AJAX (podobno cross domain w HTML 5 odblokowany, jednak nie ręczę), więc najlepiej zainteresuj się hasłami JSONP oraz "dynamiczne załączanie javascript" - oczywiście na serwerze zapytanie musisz mieć przekierowane na PHP/JAVA czy w czym tam serwujesz treść...

Ten post edytował zegarek84 2.12.2011, 13:43:22
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.08.2025 - 21:01