![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Mam stronę podzieloną na 2 ramki Górna ramka jest stała (zawsze wyświetlana), w niej są linki, które zmieniają wyświetlane pliki w dolnej ramce. W jaki sposób w górnej ramce (w pliku gora_grafik.php) ustalić nazwy wyświetlanych plików dolnej ramki. Przeszukałem internet i nigdzie nie znalazłem nawet tropu, wiec proszę o pomoc. Użyłem opcji SZUKAJ na forum (wpisałem słowo "ramki") i dostałem --> Wystąpił bląd. Wróć i spróbuj ponownie. connection to localhost:3312 failed (errno=111, msg=Connection refused) Ten post edytował 8_pasazer_NOSTROMO 28.03.2012, 09:17:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiedziałem, że jeszcze ktoś używa ramek, co to znaczy nazwy wyświetlanych plików w dolnej ramce?
Chcesz tworzyć w górze linki, które się będą uruchamiały w dolnej ramce? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Strona składa się z 2 ramek :
- górna w której załadowany jest plik gora_grafik.php - dolna w której załadowany jest na starcie plik dol_grafik.php Na górze w pliku gora_grafik.php mam linki, które ładują się do dolnej ramki. Przykładowo wybieram w górnej ramke (gora_grafik.php) link dupa.php wiec strona wyglada teraz tak : góra --> gora_grafik.php dół --> dupa.php Chce teraz w górnej ramce w pliku gora_grafik.php wyświetlić nazwę pliku załądowanego w dolnej ramce czyli (dupa.php) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- | tutaj jest plik gora_grafik.php | LINK1 LINK2 LINK3 LINK4 | tutaj chce uzyskać nazwę pliku który jest wczytany niżej (dupa.php) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- | | | | | tutaj dla przykłądu jest wczytany plik (dupa.php) | | | | | | -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bardziej obrazowo się nie dało :-) Ten post edytował 8_pasazer_NOSTROMO 29.03.2012, 07:14:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co wiem, a w JS nie jestem mistrzem (wręcz przeciwnie):
onClick set value input input wystarczy zrobić przezroczysty i bez obramowania, i masz to co chciałeś osiągnąć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Rysh 29.03.2012, 07:20:33 |
|
|
![]()
|
|
Nie działa, dalej nie wiem. Niby prosta sprawa a ręce mi opadły. U wujka Google doszedłem chyba do 49 podstrony :-)
|
|
|
![]()
|
|
Powinno Ci się przydać, działanie bardzo podobne:
http://www.dhtmlx.com/docs/products/dhtmlx...value.html#code |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:50 |