![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Słuchajcie, aż wstyd powiedzieć, ale ciągle nie nauczyłem się tego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Już mówię o co chodzi. Otóż chcę, żeby w menu strony były 3 zdarzenia: efekt linku "w spoczynku" (a) efekt podświetlenia, czy zmiany koloru po najechaniu (a:hover) to wiem, w końcu to podstawa, ale: efekt innego linku - wyróżnionego w zależności od strony (podstrony) na której jestem I właśnie o to mi chodzi. Dla przykładu - jestem na stronie głównej,normalne linki są dajmy na to niebieskie, po najechaniu czerwone, ale link "strona główna" jest np zielony. I analogicznie, klikam na "galera" i po przejściu do podstrony "galeria" link prowadzący do tej podstrony w menu ma kolor zielony. Za diabła nie wiem jak to ugryźć. Czy muszę w php wyłapywać na jakiej podstronie jestem i w ten sposób kombinować, czy w css, czy w JavaScript? Proszę - pomóżcie dobrzy ludzie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) I z góry dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 01:45 |