![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Szukam jakiegoś sposobu, by odświeżyć obrazek. Ot, takie proste przeładowanie tokena. Obrazek wyświetlam tak:
I teraz, chciałbym obrazek odświeżyć, lecz nie zamienić. Jak to można zrobić? Obecnie mam tak, że po kliknięciu w odśwież, po prostu zmieniam nazwę obrazka, np. na obrazek.php?t=t lub inne rozszerzenia. -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No to jest ok.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale szukam innego, i chyba bardziej eleganckiego sposobu. Wiem że jest ok, ale chciałbym wiedzieć jak odświeżać obrazek.
-------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No ale najlepszą metodą odświeżenia obrazka w JS jest własnie "bezinwazyjna" zmiana jego adresu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zeby lepiej sie poczuc mozesz bardziej elegancko nazwac zmienna do "odswiezania"
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mam więc rozumieć że w JS nie ma możliwości przeładowania obrazka? Żadnej metody reload, lub coś podobnego? Skoro da się odświeżyć stronę to czemu nie obrazek?
-------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 17.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, że jest. Problem leży gdzie indziej - mianowicie przeglądarka prawdopodobnie zapisze ten obrazek w swoim temp'ie co skończy się tym, że pomimo fizycznego odświeżenia pokaże się to wcześniejsze.
Pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:05 |