![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 2 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Planuję zaimplementować do swojego kalendarza (PHP,MYSQL) taką funkcję która zmienialaby miesiąć bez przeladowania (bądź z) strony. Nie interesuje mnie metoda z tablicami w PHP ponieważ dodają one w pasku przeglądarki swoje wartości.(np. index.php?site=1&month=1&year=2009) Jakie polecacie rozwiązanie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Nie interesuje mnie metoda z tablicami w PHP ponieważ dodają one w pasku przeglądarki swoje wartości. ![]() A do czego tego potrzebujesz? Jest przecież np. DatePicker. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 2 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zmodyfikowany kalendarz z tąd :
http://funkcje.net/view/2/8/2288/index.html Co do tablic to chodziło mi o tablice typu $_GET, $_POST, $_REQUEST. Chcę przełączać miesiące za pomocą przycisku/tekstu.(jakie rozwiązanie byłoby najlepsze? przełączanie miesięcy i sprawdzanie czy miesiąć = 12 i jesli tak to po wcisnieciu nastepnego miesiaca zwrocenie miesiac =1 i rok = 2010) Czy jest możliwość aby nie pokazywały się w pasku przeglądarki nazwa miesiąca i rok? Sama javascript raczej odpada bowiem potrzebuję eventów w kalendarzu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Sama javascript raczej odpada bowiem potrzebuję eventów w kalendarzu. Bez JS tego nie zrobisz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 5 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a flash?
|
|
|
![]()
|
|
Już lepiej JavaScript. Jest sporo osób, które Flasha włączają tylko dla zaufanych serwisów.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ok. A jak to by ogólnie wyglądało?(lista kroków lub coś w tym stylu) Kalendarz musiałby zawierać bazę eventów (najlepiej MySQL). - JS + MySQL + PHP
Ten post edytował Gabrielx 20.02.2010, 00:50:19 |
|
|
![]()
|
|
Przecież napisałem, użyj DatePicker albo czegoś w tym stylu.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:37 |