![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, może ktoś polecić jakiś skrypt do otwieranego menu, ponieważ wiekszość posiada dużo niedopracowań. Zależy mi żeby menu otwierało się po kliknięciu, żeby po kliknięciu w odosnik menu się chowało.
Zastosowałem skrypt z tej strony lecz posiada niedociągnięcia, po kliknięciu czegoś w menu nie chowa się, gdy mam 2 menu klikne w jedno otworzy się potem klikam w drugie a to pierwsze dalej jest otwarte (ogólnie problem z zamykaniem, trzeba każdorazowo ręcznie zamykać) większość skryptów które kiedyś testowałem też miały problemy z zamykaniem się (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) proszę o pomoc Ten post edytował adi456 5.03.2012, 10:22:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz np.
* http://davidwalsh.name/jquery-sliders * http://jordankasper.com/jquery/faq/ albo po prostu jQuery $.toggle i sam sobie możesz to napisać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widze że podesłane linki nie spełniają moich oczekiwań, nie nadają się do menu, ponieważ gdy klikne np This is question 1 rozwinie się potem klikam This is question 2 a This is question 1 dalej jest rozsunięty.
sam nie potrafie tego napisać ponieważ znam się tylko na html css php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widze że podesłane linki nie spełniają moich oczekiwań, nie nadają się do menu, ponieważ gdy klikne np This is question 1 rozwinie się potem klikam This is question 2 a This is question 1 dalej jest rozsunięty. sam nie potrafie tego napisać ponieważ znam się tylko na html css php Skoro naprawdę znasz te technologie to nie powinieneś mieć żadnych problemów, aby znaleźć w internecie informacje na temat tego o czym Ci napisałem, czyli jQuery $.toggle. Napisz coś, powiedz z czym masz problem - pomożemy. Problem z zamykaniem możesz łatwo obsłużyć sprawdzając, te które są rozwinięte i różne od aktualnie klikniętego / zaznaczonego i je przełączać ponownie (jquery $.toggle). |
|
|
![]()
|
|
to może najłatwiej będzie do tego skryptu skrypt dodać coś co będzie zamykało menu gdy kliknie się gdzies indziej niż w danym menu?
|
|
|
![]()
|
|
Znaj moje dobre serce (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Masz jak to powinno wyglądać mniej więcej.
|
|
|
![]()
|
|
bardzo ci dziękuje strife, skrypt działa rewelacyjnie (menu zachowuje się jak w zwykłych programach komputerowych), jednak moderatorzy potrafią być spoko!
p.s. jeszcze malutki problem, co zrobić żeby menu chowało się gdy klikne gdzieś poza menu? Ten post edytował adi456 5.03.2012, 12:27:50 |
|
|
![]()
|
|
bardzo ci dziękuje strife, skrypt działa rewelacyjnie (menu zachowuje się jak w zwykłych programach komputerowych), jednak moderatorzy potrafią być spoko! p.s. jeszcze malutki problem, co zrobić żeby menu chowało się gdy klikne gdzieś poza menu? No ba, jasne że są spoko :D
Obiecaj mi tylko, że poszerzysz swoją wiedzę o ten rozdział na przyszłość ;-) Pzdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:09 |