![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabelę składającą się z 5 kolumn, potrzebuję żeby mi filtrowało tabelę wg. jednej z kolumn. Użytkownik powinien móc wybrać z pola daną opcję, aby przefiltrować tabelę i wyświetliło wiersze tylko z przypisanymi danymi, które wybrał. Mam porobione zapytania
CODE $tabela_kody = mssql_query('SELECT IdZamowienia, NrZamowienia, DataZaplaty, IdStatusuRealizacji, StatusRealizacji, DataUtworzenia, Blokujacy FROM '.$tabela); $status_nowe = mssql_query('SELECT IdZamowienia, NrZamowienia, DataZaplaty, IdStatusuRealizacji, StatusRealizacji, DataUtworzenia, Blokujacy FROM '.$tabela.' WHERE StatusRealizacji = "Nowe"'); $status_zaakkompl = mssql_query('SELECT IdZamowienia, NrZamowienia, DataZaplaty, IdStatusuRealizacji, StatusRealizacji, DataUtworzenia, Blokujacy FROM '.$tabela.' WHERE StatusRealizacji = "Zaakceptowane, w trakcie kompletacji"'); $status_skomplreal = mssql_query('SELECT IdZamowienia, NrZamowienia, DataZaplaty, IdStatusuRealizacji, StatusRealizacji, DataUtworzenia, Blokujacy FROM '.$tabela.' WHERE StatusRealizacji = "Skompletowane, do realizacji"'); $status_wreal = mssql_query('SELECT IdZamowienia, NrZamowienia, DataZaplaty, IdStatusuRealizacji, StatusRealizacji, DataUtworzenia, Blokujacy FROM '.$tabela.' WHERE StatusRealizacji = "W trakcie realizacji"'); $status_zrealwys = mssql_query('SELECT IdZamowienia, NrZamowienia, DataZaplaty, IdStatusuRealizacji, StatusRealizacji, DataUtworzenia, Blokujacy FROM '.$tabela.' WHERE StatusRealizacji = "Zrealizowane, do wysłania"'); $status_wys = mssql_query('SELECT IdZamowienia, NrZamowienia, DataZaplaty, IdStatusuRealizacji, StatusRealizacji, DataUtworzenia, Blokujacy FROM '.$tabela.' WHERE StatusRealizacji = "Wysłane"'); $status_zakon = mssql_query('SELECT IdZamowienia, NrZamowienia, DataZaplaty, IdStatusuRealizacji, StatusRealizacji, DataUtworzenia, Blokujacy FROM '.$tabela.' WHERE StatusRealizacji = "Zakończone"'); $status_wstrz = mssql_query('SELECT IdZamowienia, NrZamowienia, DataZaplaty, IdStatusuRealizacji, StatusRealizacji, DataUtworzenia, Blokujacy FROM '.$tabela.' WHERE StatusRealizacji = "Wstrzymane"'); $status_anul = mssql_query('SELECT IdZamowienia, NrZamowienia, DataZaplaty, IdStatusuRealizacji, StatusRealizacji, DataUtworzenia, Blokujacy FROM '.$tabela.' WHERE StatusRealizacji = "Anulowane"'); Znalazłem na internecie w JavaScript skrypt Kod function change_comm_type(table, e) { r = document.getElementById(table).rows; for(i = 1; i < r.length; i++) r[i].style.display = e.value == '0' ? '' : e.value == r[i].className ? '' : 'none'; } A program wygląda tak
Próbowałem na if coś w tym stylu
Nie wiem co mam zrobić, żeby to działało, dlatego napisałem ten temat. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tutaj pisałem jak zrobić wyszukiwarkę.
http://nospor.pl/wyszukiwarka-zapytanie-za...d-warunkow.html ps: ten kod js to ci nie będzie do niczego potrzebny -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:08 |