![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
mam zrobione losowanie kolorow jesli najedzie sie myszka na okienko i dziala ok, ale jak zrobic, ze wcisne przycisk START i to mi sie losuje caly czas dopoki nie klikne obok drugiego przycisku STOP, ewentualnie bylby to jeden START/STOP w zaleznosci od tego co sie teraz wykonuje. Chodzi mi o to jak takie przyciski chyba w html zrobic i jakie warunki dac do JS? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypisz odpowiednie zdarzenie(onclick) dla przycisku(<input type="button">), które będzie uruchamiać generator kolorów. To samo z drugim przyciskiem.
Opisz dokładniej problem. Podaj niezbędny kod, bez którego nie można Ci pomóc (chyba, że satysfakcjonuje Cię powyższa odpowiedź) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w skrocie chodzi mi o cos takiego:
jak to przerobic, zeby po kliknieciu start skrypt sie wykonywal, a po kliknieciu stop zatrzymal pozdrawiam Ten post edytował patrick-zg 14.05.2011, 20:31:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Należy to zrobić mniej-więcej w taki sposób:
Kod <input type="button" value="start" onclick="start();"> <input type="button" value="stop" onclick="stop();"><br> <input type="text" id="test"> <script> var flag = false, j = 0; function start(){ flag = false; for(i=j;i<=100;i++){ if(flag == true){ j = i; break;} document.getElementById('test').value += i; } } function stop(){ flag = true; } </script> Oczywiście na tym przykładzie nic nie zobaczysz, gdyż wszystko Ci mignie. Jednakże kod ten oddaje ogólną ideą! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzieki, ale nie wychodzi mi to dalej.
chcialem takie cos, ze losuje mi 6 cyfr albo liter do ktorych na poczatku dodaje # i wychodzi mi jakis kolor. ale tak tego nie zrobie. po prostu chcialbym widziec w <input type="text" id="test"> po kliknieciu w START jak sie one zmieniaja, a jak klikne STOP to mi sie zatrzyma i bede mogl skopiowac ten na ktorym sie zatrzymalo |
|
|
![]()
|
|
Ahh...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki
![]() ![]() jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 07:17 |