![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z którym męczę sie już od 2 dni mianowicie, mając wtyczkę FB z prawej strony okranu działa ona kiedy sie najedzie/zjedzie myszką. Ja chcę to przerobić aby działało po kliknięciu i odkliknięciu
Metody click czy toggle już testowałem i nie umiem tego przerobić. bardzo proszę o pomoc. JS Kod <script language="javascript"> $(document).ready(function(){ var speed = 300; var bg = '/img/tlo.png'; $(".fb-fb").css('background-image', 'url('+bg+')'); $(".fb-fb").hover(function(){ $(".fb-fb").animate({right: "0px"}, {queue:false,duration:speed} ); return false; },function(){ $(".fb-fb").animate({right: "-209px"}, {queue:false,duration:speed} ); return false; }); }); </script> CSS Kod <style type="text/css"> .fb-fb{width:200px; padding:10px 5px 5px 36px; height:360px; position:fixed; top:5%; right:-209px;z-index:99999; display:block;} </style> HTML Kod <div class="fb-fb"> <div style="background:#fff;"> <script src="http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"></script><fb:like-box href="http://www.facebook.com/demotywatory" colorscheme="light" width="200" height="350" show_faces="true" stream="false" header="true"></fb:like-box> </div> </div> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Jeśli możesz to prześlij mi adres, na którym skrypt działa. Lub utwórz projekt na jsfiddle tak, aby działał. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw przykład. Możesz np. posłużyć się dodatkową zmienną, którą w przykładzie jest isVisible z domyślną wartością false i odpowiednio modyfikować wartość tej zmiennej po kliknięciu w element klasy .fb-fb. Na takiej zasadzie działa właśnie metoda .toogle(), jednak bezpośrednio pod .toogle() tego nie podepniesz (trzeba by było ingerować w kod jQuery).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dziękuje ślicznie dokładnie o to mi chodziło (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:29 |