![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam skrypt w JS :
WALIDATOR na tych liniach wywala mi : Cytat Line 26, Column 21: character "<" is the first character of a delimiter but occurred as data godzina = (godzina < 10) ? "0" + godzina : godzina; ✉ This message may appear in several cases: You tried to include the "<" character in your page: you should escape it as "<" You used an unescaped ampersand "&": this may be valid in some contexts, but it is recommended to use "&", which is always safe. Another possibility is that you forgot to close quotes in a previous tag. Jak się tego pozbyć ? piszę w XHTML 1.0 STRICT Oraz jak zastąpić NAME w skrypcie który odnosi się do FORM ? - w XHTML nie ma takiego atrybutu ... A nie przechodzi mi nic do głowy jak mógłbym ot zastąpić, odnosi się do tego samego skryptu który wyświetla aktualną godzinę. Cały skrypt :
Wyświetlenie : |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Jak się tego pozbyć ? piszę w XHTML 1.0 STRICT CDATA albo umieść skrypt na zewnątrz. Cytat Oraz jak zastąpić NAME w skrypcie który odnosi się do FORM Po co Ci name? Wystarczy ID. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ERIX ID już wykorzystałem do tego form ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Po co Ci name? Nie widzę powodu, dla którego potrzebny byłby dodatkowo name. |
|
|
![]()
|
|
Jak go wyłączę (usunę) to zegar nie działa. - widać dlatego on musi być ...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ja go nie pisałem to nie wiem jak zmienić to 'zegar' aby działało - bo usunięcie to nie dobry pomysł - znów nie działa w takim razie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod document.getElementById('legallinfo').getElementsByTagName('input')[0].value=czas; lub dla przeglądarek Firefox 3.1+, IE8+ (only in IE8 standards mode) Safari 3.1+ można krócej Kod document.querySelector('#legallinfo input').value=czas; a w ogóle to pomyłka szukać za każdym razem tego elementu by zaktualizować godzinę - powinno się ten input zapamiętać do jakiejś zmiennej... |
|
|
![]()
|
|
Ważne że działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A jak Ci się chce to możesz napisać lepiej cały ten skrypt - ale aby wyglądał tak samo jak obecny.
Dzieki ale raczej olewam tego errora , już mi się nie chce nic zmieniać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) - strona wyświetla się poprawnie i wystrarczy ... A tak mam 2 błędy - o tym name do form i o atrybucie autocomplete z html5 (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 05:52 |