![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 4 Dołączył: 17.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcę pobrać wartości z kilku inputów, niestety nie jestem w stanie określić ile ich będzie w chwili pobierania.
struktura wygląda tak: niektóre div są display: none, inne display:block. Chcę pobrać wszystkie wartości inputów z display: block, niestety nie wiem jak to sprytnie można zrobić. idea jest taka, by zrobić pętlę która by przeszła przez wszystkie div.klasa, ale jak sprawdzić ile ich jest i jak zmusić jquery by kolejno się odnosiła do każdej z nich. bardzo proszę o help |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kod var el = $('.klasa input').filter(function(){ return $(this).css('display') == 'block'; }); alert(el.length +' elementow'); Powinno działać. Edit: No i jeszcze value: Kod var res = [];
for(var i=0;i<el.length;++i){ res[i] = el.eq(i).attr('value'); } Ten post edytował flashdev 24.08.2010, 15:35:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 4 Dołączył: 17.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zadziałało, ale drobna kosmetyka i śmiga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Kod var el = $('.klasa').filter(function(){
return $(this).css('display') == 'block'; }).find("input"); Ten post edytował smagul 24.08.2010, 16:29:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie zadziałało, ale drobna kosmetyka i śmiga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... Bo prawdopodobnie to div`y mają display != 'block', a nie input`y. Tak powinno zadziałać: Kod var el = $('.klasa input').filter(function(){
return $(this).parent().css('display') == 'block'; }); alert(el.length +' elementow'); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:39 |