Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [JavaScript][HTML] strony dynamiczne - bez podstron
bialko0019

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam Was serdecznie.

Miałbym do wykonania stronę, tylko brakuje mi słowa żeby ją opisać, więc proszę o drobną podpowiedź z Waszej strony ;-) Chodzi mi o stronę inetrnetową, w której nie ma podstron (fizycznie) tylko element menu wskazuje poprzez funckję jQuery (scrollTO ew. scroll ) i przesuwa ekran na odpowiednią wysokość. Już pewnie wiecie jakie to strony i mam pytanie jak to rozgryść - jak zrobić menu nawigacyjne, które przesuwa do odpowiedniego DIV`a bez problemu, tylko zastanawia mnie fakt, czy taka jedna "podstrona" powinna mieć wysokość 100% ekranu? Jak to się rozwiązuje w przypaku drobnych firmowych stronek? Może ktoś poratować mnie przykładami takich stron by podejrzeć jak to się odbywa? ;-)

Dizekuję z góry
Go to the top of the page
+Quote Post
b4rt3kk

-----

Nie trzeba tu od razu angażować jQuery (jeśli ma służyć tylko temu). Czysty HTML wystarczy (a zawsze strona wczyta się kilka sekund szybciej). Wystarczą kotwice w treści i linki do tychże. Jeśli będzie mało treści to oczywistym jest, że może nie być co przesuwać bo strona nie będzie wymagała scrollowania, zwłaszcza przy większych rozdzielczościach.
+Quote Post
Talidali

-----

https://www.google.pl/search?q=one+page+web...me&ie=UTF-8
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:17