![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam książkowy skrypcik generujący kartę do gry w bingo. Napisałam go i wszystko działa do momentu kiedy chcę zaznaczyć dane pole. W książce nie jest to dobrze opisane tak jakby brakowało czegoś w treści/kodzie.
Proszę o wyjaśnienie komentarzy 1, 2, 3, 4 czy dobrze je rozumiem. W 4 komentarzu nadawana jest wartość pickedBG dla class, czy tak? Jeśli tak to rozumiem że wystarczy zdeklarować w css kolor dla pickedBG, jednak ja robię to w ten sposób to nie działa, karta jest generowana ale nie można zaznaczyć żadnego pola. Jak mam to rozwiązać, ewentualnie gdzie mam błędy w skrypcie. Kod html to zwykła tabela 5x5. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
próbowałeś degugować firebugiem? masz to gdzies on-line?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 1 Dołączył: 15.11.2004 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. wyzerowanie nazwy klasy danego pola
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam tego nigdzie, na localhoscie to stoi.
Wrzucam kod html też jakby ktoś chciał to przetestować, żeby nie trzeba było klepać tabeli.
Zrobiłam mały test i wychodzi na to że funkcja toggleColor nie jest wywoływana. nie jestem do końca pewna czy dobrze kombinuję ale zrobiłam to tak:
czy ja idę w ogóle w dobrą stronę, jeśli tak to dlaczego funkcja nie jest wywoływana? Witam, z pomocą kolegi udało mi się rozwiązać problem, poniżej zamieszczam działający kod.
Należało przekazać zmienną, do funkcji zmianaKoloru ale przy jej wywoływaniu należało ją umieścić w innej funkcji tak żeby zmiana koloru nie następowała przy generowaniu nowej karty. pozdrawiam Ten post edytował agata 7.05.2010, 12:54:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 14:43 |