![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Poniższy kod będzie służył do wstawiania przez użytkowników na ich stronach (kod będzie mógł być wstawiony nawet kilka razy na tej samej stronie).
W pliku iframe.js mam zamiar tworzyć element iframe (obecnie robię to tak):
Problem polega na tym, że <iframe></iframe> zostaje dodane na końcu strony (zaraz przed </body>). Czy istnieje jakaś możliwość rozwiązania tego w taki sposób, że tworzony element zostaje dodany w miejscu na stronie, gdzie jest wstawiany powyższy kod w <script></scirpt>? Dziękuję za pomoc. Ten post edytował desavil 4.05.2016, 12:17:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
document.write()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
document.write() Tak, tylko jeżeli w pliku: iframe.js wpiszę to:
To zawartość całej strony (gdzie znajduje się <script></script>) zostaje usunięta i jest wstawiony tylko napis "Tekst". Ten post edytował desavil 4.05.2016, 11:42:42 |
|
|
![]()
|
|
No ale zdecyduj sie, albo robisz cos na onload, albo od razu chcesz wpisywac.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Moze nie do konca zrozumiales jak to dziala.
Sprawdz ten przyklad: http://www.w3schools.com/jsref/tryit.asp?f...ref_doc_writeln |
|
|
![]()
|
|
Moze nie do konca zrozumiales jak to dziala. Sprawdz ten przyklad: http://www.w3schools.com/jsref/tryit.asp?f...ref_doc_writeln Wiem jak działa document.write(), jednak nie wiem w jaki sposób zrobić to o czym jest ten wątek. Pewnie dążysz do tego, abym zrobił (i żeby to użytkownicy wrzucali na swoją stronę): Takie rozwiązanie mnie nie interesuje. Plik iframe.js będzie znacznie rozbudowany (na forum wstawiłem tylko mały przykład). Ten post edytował desavil 4.05.2016, 12:00:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To jest jakieś rozwiązanie, bo przed <script></script> mógłbym wstawić jakiegoś diva z jakimś id (<div id="iframe-zawartosc"></div>) i do niego byłaby wstawiana ramka, jednakże... Jak wspomniałem w pierwszym poście - użytkownik ten sam kod będzie mógł umieścić na swojej stronie nawet kilka razy. A co za tym idzie, jak będzie div miał taką samą klasę czy id, to zawartość skryptu zostanie przypisana do każdego diva o takiej samej nazwie/klasie. W moim pierwszym poście jest coś takiego w kodzie:
Tutaj będą różne zmienne i w zależności od tego co w nich będzie, dana rzecz z iframe.js będzie się wyświetlała, więc w każdym divie może być inna zawartość. Dodam, że jak w pliku iframe.js wstawię: document.write('Jakiś tekst'); to w konsoli pojawia się następująca informacja (oczywiście tekst się nie wyświetla): Cytat Failed to execute 'write' on 'Document': It isn't possible to write into a document from an asynchronously-loaded external script unless it is explicitly opened.
Ten post edytował desavil 4.05.2016, 12:20:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:54 |