![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie się źle dzieje? A tu!
www.audio-nova.net Witam! Mój problem polega na tym, że w dziale "produkty" gdy tylko kliknie się w dany produkt, strona wysypuje się (ale tylko pod IE i Chrome). Działa na FF i Operze. Strona oparta jest na divach i paru skryptach: To znajduje się na każdej podstronie otwieranej w divie na index.html CODE <script>function linkuj(){ $("a[ref='menu']").click(function(){ var hash = this.href; hash = hash.replace(/^.*#/, ''); $("#content").load(hash); linkuj(); return false; }); } $(document).ready(function(){ linkuj(); });</script> Tak tworzone są linki: CODE <a ref="menu" href="produkty/sieciowki.htm"> Wcześniej (jeśli to ma jakieś znaczenie) linki wyglądały tak, ale szukałem powodu niedziałania linków pod IE i usunąłem rel i target bo CHYBA były zbędne (ale tylko na produkty.html i index.html - bo żeby sprawdzić czy zadziała nie musiałem zmieniać na jakiś dalszych podstronach, prawda?): CODE <a ref="menu" rel="menu" target="menu" href="produkty/sieciowki.htm"> A taki znajduje się na index.html (w menu) i o dziwo to działa bez problemu: CODE <script type="text/javascript">$(document).ready(function(){ $("a[ref='menu'], area[ref='menu']").click(function(){ var hash = this.href; hash = hash.replace(/^.*#/, ''); $("#content").load(hash, function(){ $('#content img').each(function(){ src = this.attr('src'); this.attr('src', 'produkty/'+src ); }) }); return false; }); $('#content a img').each(function(){ src = this.attr('src'); this.attr('src', 'produkty/'+src ); }); });</script> Ale przejrzyjcie jeszcze źródło strony na www.audio-nova.net/audionova/ Będę wdzięczny za pomoc, bo nie mam pojęcia co mam zrobić, żeby strona działała na tym szajsie IE : ( Ten post edytował rdg 19.09.2009, 11:07:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W firefox też jest błąd (Ctr+Shft+J i w konsoli błędów widać co nie tak). Zamiast
spróbuj dać
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.audio-nova.net/audionova/index2.html
Nie działa nadal... : ( A teraz się nie wyświetlają obrazki jeszcze na produktach. Jakieś pomysły? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:41 |