![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem na forum, że na dole jest chat i przy każdym odświeżeniu forum lub przejścia na stronę główną zjeżdża w dół do tego chatu i jest to trochę irytujące.. jak to wyłączyć w js? Zjeżdża chyba przez to, że kursor od razu po wejściu na forum znajduje się w inpucie chata do wypisania wiadomosci. przesyłam pliki: http://www86.zippyshare.com/v/Pyxd4Ufz/file.html
Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj link do forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dostałem maila więc nie pomogę, chyba że aktywujesz mi konto z mailem *@net4um.net lub włączysz czat dla gości (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Nie dostałem maila więc nie pomogę, chyba że aktywujesz mi konto z mailem *@net4um.net lub włączysz czat dla gości (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Już (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
okey, zobacz czy w PA masz opcję do zarządzania czatem w której możesz zmienić kolejność ładowania wiadomości... Chodzi mi o to aby nowe wiadomości były ładowane że najnowsze odpowiedzi są na górze a nie na dole... jeżeli zmienisz kolejność nie powinno być scroolowania, a co za tym idzie również nie powinno sprowadzać na pozycję czatu... Mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
okey, zobacz czy w PA masz opcję do zarządzania czatem w której możesz zmienić kolejność ładowania wiadomości... Chodzi mi o to aby nowe wiadomości były ładowane że najnowsze odpowiedzi są na górze a nie na dole... jeżeli zmienisz kolejność nie powinno być scroolowania, a co za tym idzie również nie powinno sprowadzać na pozycję czatu... Mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Niestety po zmianie nadal przenosi w dół forum. Myślę, że winą jest to że kursor znajduje sie w inpucie chatu dlatego przenosi, gdzie i jak go usunąc. pliki sa w 1 poscie. Bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakomentuj w mchat.js lub mchat.min.js - 2x
Kod mChat.$$('input').focus() Powinno pomóc |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja dalej widzę w /ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/template/mchat.min.js ten kod...
|
|
|
![]()
|
|
Ja dalej widzę w /ext/dmzx/mchat/styles/prosilver/template/mchat.min.js ten kod... Już nie ma a forum nadal leci w dół. Jedyne co się zmieniło to to, że wiadomości na chacie nie przesuwają się do ostatniej wiadomości login: Rajek hasło: creative Sprawdź po zalogowaniu Nikt nie pomoże? Tutaj jest przedstawiony problem o który mi chodzi: https://www.youtube.com/watch?v=1uR7ysD9fvQ...eature=youtu.be zamiast forum zostawać na górze to zjeżdża w dół do tego chatu.. i jak to wyłączyć. Ten post edytował eveneme 7.01.2016, 18:31:38 |
|
|
![]()
|
|
Wywołaj po tym przeniesieniu na dół dodatkowo funkcję która przeniesie cię na samą górę strony (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) W efekcie da to animacje dół - góra ale powinno być lepiej niż jest aktualnie... aby wiedzieć dlaczego czat przenosi na dół byśmy musieli się bawić dokumentacją która prawdopodobnie jest czasochłonna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A zobacz czy z wyłączoną obsługą javascript też przenosi na dół (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:10 |