![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie mam przycisk i po kliknięciu na nim ma mi uruchomić plik ze skryptem pozostając na tej samej stronie i nie pokazując zawartości pliku z tym skryptem. Mam kod taki:
ale nie chce to jakoś działać. Ponawiam temat. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 4 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym zrobil to w js po kliknieciu w przycisk laduje sie gdzies na dole www ramka o wymiarach 0/0 i tam sie wykona strona:D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpowiedz jak to zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Niebardzo wiem jak sie tym posłużyć.
Może wyjaśnie dokładniej. Chodzi mi o to że jak kliknę w "link" to zostanie wywołana funkcja w pliku "funkcja.php" a ja zostanę na tej samej stronie. Będzie potrzeba za pomoc zapłace. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 11 Dołączył: 2.03.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No to Ajax zapewne. Jeśli masz frameworka JS to łatwiej, a jak nie to jakiś tutorial ctrl+c ctrl+v i już ;D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 4.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ściągasz sobie advAJAX
http://web.archive.org/web/20071023225209/...us/index-pl.htm << moze byc stąd =] piszesz taki kod w pliku Cytat <td><input type=button style="width:80px" value="z+" onclick="wykonaj_skrypt('z+.php')"></td> w nagłówku robisz Cytat <script type="text/javascript" language="JavaScript" src="folder_na_serwie_w_ktorym_jest_advAJAX/advAJAX.js"> <script type="text/javascript" language="JavaScript"> function wykonaj_skrypt(x) { advAJAX.get({ url:"x", onSuccess : function(obj) { }, onError : function(obj) { alert('Błąd! Nie ma takiego pliku!'); } }); } </script> I powinno śmigać. =] a jak nie to pisz :] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 22:15 |