![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ostatnio zastanawiałem się nad anulowaniem wysyłania pliku. Mam np. jakiś skrypt w PHP którym upload'uje się jakiś plik, i gdy już się wysyła na serwer aby anulować wysyłanie tego pliku. Do teraz robiłem to sposobem tj. jak np.: przycisk odświeżający stronę, przenoszący do strony głównej, ale zaciekawiło mnie czy nie ma do tego jakiejś specjalnej funkcji może w PHP, albo JavaScript (i bez przeładowania strony). Szukałem w Google z 10 minut pod różnymi frazami i nie znalazłem nic na ten temat ![]() Dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 2 Dołączył: 4.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że używasz w formularzu pola typu file.
to możesz, po prostu nie przenosić na koniec zapisywania pliku z folderu tmp, na miejsce na serwerze gdzie ma się on przechować. Zostanie on stamtąd po jakimś czasie usunięty(z reguły po zamknięciu sesji). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, ale chodzi mi o to, jakby użytkownik chciał anulować wysyłanie pliku i wskazać inny plik do wysłania.
Ale po twoim poście wnioskuję, że nie ma czegoś takiego ![]() No nic, dzięki za informację ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musiał byś użyć jakiegoś uploadera we flashu albo html5, ze zwykłym uploadem za pomocą html'a i php tego nie zrobisz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:31 |