Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [JavaScript][HTML] Brak tekstu po załadowaniu strony
s0ull

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Pracuję właśnie nad stroną przeznaczoną na konkurs i napotykałem na pewną przeszkodę, z którą walczę już dłuższy czas i nie umiem sobie z nią poradzić. Mianowicie na podstronie: http://www.ekologicznie.koon.pl/zwierz.html po jej załadowaniu nie wskakuje mi tekst w miejscu do tego przeznaczonym - pojawia się dopiero po najechaniu myszką na strzałkę scrolla... Ma ktoś może jakiś pomysł jak z tego wybrnąć? Z góry dzięki za pomoc winksmiley.jpg

Ten post edytował s0ull 8.04.2010, 20:34:39
Go to the top of the page
+Quote Post
mortus

-----

Element div o identyfikatorze scr-Container-Page1 ma ustawione visibility: hidden; w stylach, dlatego nie wyświetla zawartości po załadowaniu strony.
+Quote Post
s0ull

-----

Sprawdzałem już, ale to nie to niestety winksmiley.jpg
+Quote Post
zegarek84

-----

eh - pewnie po drodze albo znowu któryś skrypt ukrywa element lub gdzieś ustawiłeś pozycję na przewiniętą poza obszar (dokumentacji i całego kodu nie chce mi się analizować...)

najprościej to w body daj:
  1. <body onload="koniecladowania(0,100);scr.setScroll(0, 0, 0)">

poza tym dlaczego w treści masz 2 razy body, nie po domykane znaczniki idt.questionmark.gif

--------------------
Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.

+Quote Post
s0ull

-----

Dzięki serdeczne, pomogło winksmiley.jpg Znaczniki pojawiają się przez usługodawce hostingowego (korzystam póki co z darmowego, żeby sprawdzić ogólne działanie strony) -przy wgrywaniu na serwer dorzuca trochę kodu ze statystykami, reklamami itp... A podwójne body wcisnąłem przez tutorial do preloadera, który znalazłem - też wydało mi się to dziwne, no ale zastosowałem się do tamtych uwag - zmieniłem już na jedno i działa ładnie. Także dzięki wielkie
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:42