![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 1 Dołączył: 14.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Pisząc kolejny projekt, chcę stworzyć często już spotykaną cieszynkę jaką jest siła hasła. Ze stworzeniem skryptu nie miałem problemu, zaraz go tutaj udostępnie. Chodzi mi bardziej o to jak premiować złożoność hasła, czy jest jakiś ogólny schemat i z czym to się w ogóle je. Może najpierw kod.
Może mój system niejest wyważony, ale działa sprawnie i szybko. Proszę o opinie i podpowiedzi jak zrobić by działało to tak jak należy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumiem tego napisz o co w tym chodzi
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 1 Dołączył: 14.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienna symbols jest -1 ponieważ gdy była 0, tak jak reszta to przy 1 znaku - symbolu w inpucie pokazywało mi, że są dwa. I nie potrafię tego wytłumaczyć. Kolejna część, czyli ta z ifami to, jeżeli jest więcej niż 0 symboli, to daje 21% złożoności hasła, jeżeli jest więcej niż 1 symboli, to daje 26% złożoności.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 23:36 |