![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jako, że jestem zielony, a nawet ciemnozielony w kwestii javascript zwracam się z prośbą do was. Mam w bazie danych (mysql) tabelę, a w niej pola: data, rok (dalej nie istotne). Tych dat jest kilka w roku. Gdy wczytam to do selecta lista jest dość długa. Chciałbym zrobić przed selectem pole input, w którym wpisywny byłby rok i bez odświeżania strony wyświetlał w select tylko daty z danego roku (taki filtr). Czy jest coś takiego do wykonania? Liczę na Waszą pomoc. Bodzio. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to zrobić w php/mysql to wiem, tylko chciałbym to zrobić w jednym kroku.
Bo w ten sposób to mamy: w input rok -> dalej -> na nowej stonie w select przefiltrowane daty -> dalej -> opis wydarzenia Można też zrobić, żeby php zwrócił po przefiltrowaniu od razu listę linków zamiast select, ale też są to dwa kroki. Ja chciałem to zrobić na jednej stronie: w input rok / od razu w select przefiltrowane daty w zależności od wpisu w input -> dalej -> opis wydarzenia Ten post edytował Bodzio73 13.02.2011, 12:33:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:40 |