![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Skąd: Chrzanów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie, czy istnieje jakiś gotowy skrypt który pozwoli generować pola formularza na podstawie wyboru i zawartości bazy danych? Chodzi mi o to, np. są 3 pola formularza, po wypełnieniu pierwszego (dokonaniu wyboru, bo nic nie będzie trzeba wpisywać) generuje się zapytanie do bazy danych i drugie pole już jest uzależnione od tego co użytkownik wybrał w pierwszym polu i to samo z trzecim polem. Jak coś takiego zrealizować? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi ci o chained select http://www.appelsiini.net/projects/chained?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Skąd: Chrzanów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie o to (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dzięki (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) Rozumiem że wtedy jakoś options trzeba będzie odpowiednio generować z bazy danych? Bo na początku myślałem że po wyborze w pierwszym polu skrypt będzie wysyłał zapytanie do bazy danych np z WHERE= to co wybrałem w pierwszym polu. Ten post edytował leewang 20.07.2013, 10:30:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz wszystko w przykładach
|
|
|
![]()
|
|
Widzę, ale jeżeli mam dużo rekordów w bazie to praktycznie wszystkie muszą się znaleźć na stronie, to trochę bez sensu... chyba że czegoś nie rozumiem w tym skrypcie ?
|
|
|
![]()
|
|
nie muszą masz opcje ajaxową na tej stronie
|
|
|
![]()
|
|
Faktycznie Remote Version to jest coś dla mnie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dzięki jeszcze raz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:17 |