![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 1 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w JawieScript DOM dodać np element tr na samej górze tabelki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 1 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz piszę swój pierwszy skrypt w JavieScrpit. Czy mógł byś mi podać kod dla przykładu tabelki jaki podałem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jakiej tabelki, niczego nie podałeś...
Dodatkowa podpowiedź: createElement + insertBefore. Masz wszystko w MDC, w przykładach. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wykonywanie tego kodu:
Kod var table = document.getElementById('tabelka'); var selecttr = document.createElement("tr");//tr na górze tabelki table.insertBefore(selecttr, table.getElementsByTagName("tr")[0]); zwraca mi następujący błąd: Kod Błąd: uncaught exception: [Exception... "Node was not found" code: "8" nsresult: "0x80530008 (NS_ERROR_DOM_NOT_FOUND_ERR)" location: "http://localhost/bua/htdocs/js_tools/MyTablefilter.js Line: 23"] Czy ktoś z was wie w czym jest problem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Opublikuj gdzieś ten skrypt.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Gdy uprościłem skrypt do takiej postaci:
Kod <html> <head> <title>Tabelka test</title> </head> <script type="text/javascript"> function addElement() { var table = document.getElementById('tabelka'); var selecttr = document.createElement("tr");//tr na górze tabelki table.insertBefore(selecttr, table.getElementsByTagName("tr")[0]); } </script> <body onload="addElement()"> <table id="tabelka"> <tr> <td>Test</td> </tr> </table> </body> </html> Ten błąd występuje dalej. Więc ta wina nie jest wywołana jakimiś błędami w reszcie skryptu. |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:38 |