![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Mam takie pytanie... Czy da się zablokować część treści w edytorze która jest zaimportowana zablokować? Aby użytkownik mógł dokonywać zmia tylko w odblokowanej części?? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
W przykładach w dokumentacji TinyMCE masz rozwiązanie.
![]() Nie chce się szukać? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chce
![]() Tylko że słabo znam angielski i było by mi ciężko znaleźć... Mogę Cię prosić o link do tej dokumentacji związanej z moim problemem?? Proszę |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Znalazłem opcje redonly... ale ona blokuje mi całe pole teaxtera... a jak zrobić żeby można było zablokować część pola teaxtera??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki
![]() Mam z tym jeden problem ![]() Jak daje takie coś: Jednak niestety blokuje mi to całą tabelę ponieważ po imporcie tekstu de teaxtera TinyMCE segraguje mi kod i taki jest tego efekt: Wie ktoś może jak temu zaradzić żeby mi tak nie robiło?? Proszę pomoc |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Da się może zrobić tak żeby mi jedengo znacznika html nie segregowało??
|
|
|
![]()
|
|
Zapoznaj się z podstawami HTML-a i zagnieżdżaniem znaczników. Ma być konstrukcja <A><B></B></A>, a nie <A><B></A></B>.
Podpowiedź: class może dotyczyć nie tylko <p/>. Ten post edytował erix 14.11.2008, 16:44:54 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Problem rozwiązany...
A czy da się może zrobić aby zablokowana część był jakoś inaczej oznaczona... np. nałożyć na nią jakiś pół przeźroczysty kolor?? |
|
|
![]()
|
|
Przecież to zwykła klasa CSS.
![]() ![]() Ten post edytował erix 17.11.2008, 16:52:50 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
A właśnie że to nie jest zwykła klasa css... Bo jak mam coś takiego:
I chcę aby wokół treści aktywnej wszysko było rozjaśnione to nie zrobię to przez zwykłą klasę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat A właśnie że to nie jest zwykła klasa css... A właśnie, że jest. http://www.w3.org/TR/CSS21/selector.html#class-html Cytat I chcę aby wokół treści aktywnej wszysko było rozjaśnione to nie zrobię to przez zwykłą klasę Zrobisz, tylko nadaj tej klasie przezroczystość. W Twoim kodzie żadnej klasy nie widzę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
A mogę Cię prosić o podanie przykładu??
|
|
|
![]()
|
|
Podałem już tyle linków, że sam powinieneś trafić. Definicja klasy; którą masz zmienić; włączanie przezroczystości chyba sobie dogooglasz, nie?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
I tak nie kapuje...
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
No to może inaczej...
<div style="opacity: 0.50; background: #000; color: #fff"> tresc rozjaśniona <div style="background: #fff; color: #000;">Treść nienaruszona<div> tresc rozjaśniona </div> I chće aby środkowy DIV był w nienaruszonym stanie... da się tak zrobić?? |
|
|
![]()
|
|
A czy jak włożysz sitko do miski z wodą, to się ona do niego nie naleje?
Kod <div style="opacity: 0.50; background: #000; color: #fff"> tresc rozjaśniona </div> <div style="background: #fff; color: #000;">Treść nienaruszona<div> <div style="opacity: 0.50; background: #000; color: #fff"> tresc rozjaśniona </div> I samo opacity nie zadziała we wszystkich przeglądarkach. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiem że nie zadziała we wszystkich przegladarkach... ale szybciej mi było napisać tylko opacity.
Pewnie się naleje... czyli wychodzi że się nie da... a jest może jakiś sposób na ominięcie tego?? oprócz js... |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Twój sposób niestety mi nie zapasuje...
|
|
|
![]()
|
|
No to nie osiągniesz tego, co chcesz... Tego sitka nie zatkasz... Przezroczystość jest nałożona dla rodzica, a w tym wypadku - przezroczystość - jest on traktowany jako całość wspólnie z dziećmi.
No, pozostaje jeszcze wrzucenie półprzezroczystego PNG-a. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:52 |