![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 303 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chce zrobic dynamiczne pole formularza. Ogolnie wiem jak to zrobic i juz mi sie udalo jednak tworzac kolejne pola i klikajac dodaj nastepne, chailbym aby każde kolejne mi się podpisywalo pole1 pole2 pole3 itp
Aby wykonac tę czynnosc dodalem do mojego skryptu taki kod:
jednak przez to caly kod przestal dzialac? o co tu chodzi? gdy to kasuje dziala normalnie? Wydaje mi sie iz powinno inkrementowac i wyswietlac kolejne nazyw dlaczego to sie nie dzieje? Skrypt formularza i js:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. nie masz zadeklarowanej wartości i
2. i jest "zadejkarowane lokalnie w funkcji więc kolejne wywołania nie zwiększają i globalnie. Zadeklaruj 'i' w przestrzeni globalnej (poza funkcją) i powinno zadziałać. Poza tym sprawdzaj konsolę przeglądarki jaki błąd wywala. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 303 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-nie bardzo zmiana zmiennej na globalna nic nie zmienia
-ustalenie drugiej globalnej za wiele nie zmienia.. -konsola..hmm duzo bledow tam ale zwizaznych chyba nie tylko z tym a nie wszystkie umiem czytac Poprawienie w ten sposob:
Teraz problem w tym ze pola sie dodaja , wyswietla sie pole Nan Pole Nan .. pod calym kodem strony a nie obok kolejnego stworzonego pola(fizycznie ze tak powiem) da sie to zmienic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz masz zmienną lokalną, nie globalną - więc tym bardziej nie działa. Poza tym inkrementować można tylko liczby, a nie undefined.
Co do wstawiania na końcu strony - wywal to document.body.appendChild i po wstawieniu samego pola użyj insertAfter, żeby wstawić tekst po nim |
|
|
![]()
|
|
No ok, dodawanie mi działa. Próbowałem zrobić jeszcze usuwanie tworzonych pol i tez jest problem. Prawdopodobnie dlatego ze
"$(document).ready(function() {" w żaden spsob nie odnosi sie do zawartosci funkcji wiec elementy takie jak znacznik,kontener,pliki sa niewidoczne poza nia? Prosil bym o wskazowke jak zrobic usuwanie pol formularza Do kazdego pola jest robiony $('<a href="#" class="delfield">usuń</a>').insertBefore(znacznik); jakby przycisk? chodz nie wiem czy to dobra metoda.. To wstawianie pomimo ze dziala tez moglby ktos ocenic czy jest ok?
Ten post edytował viamarimar 9.06.2015, 11:33:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usunąć można element znajdujący się za linkiem (nextElementSibling AFAIR)
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze jeden mały problem nie umiem naprawić inkrementacji po usunięciu dynamicznego pola, mógłby mi ktoś z tym pomoc?
Na 100% problem lezy tutaj:
i chyba trzeba zrobic cos w ten desen:
ale powyzszy kod nie dziala ;/ jak to zmodyfikowac?
Ten post edytował viamarimar 9.06.2015, 22:27:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:52 |