![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam na stronie kilka elementow div, w ktorych jest tekst. chcialbym teraz jakos to poruszyc, aby caly czas przynnie np przesuwalo sie w lewa strone w odrebie pewnego rozmiaru/diva. przeszukiwalem internet, ale jedyne co znalazlem to rozbudowane galerie slideshow z masa niepotrzebnych rzeczy. W sumie mam dwa tylko pytania. pierwsze to w jaki spsob zrobic przesuwanie w obrebie jakiegos pola, aby nie wystawalo poza niego podczas przesuwania tylko ladnie zakrywalo sie przy krawedziach. oraz jak to ladnie plynnie zautomatyzowac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 24 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
witam mam na stronie kilka elementow div, w ktorych jest tekst. chcialbym teraz jakos to poruszyc, aby caly czas przynnie np przesuwalo sie w lewa strone w odrebie pewnego rozmiaru/diva. przeszukiwalem internet, ale jedyne co znalazlem to rozbudowane galerie slideshow z masa niepotrzebnych rzeczy. W sumie mam dwa tylko pytania. pierwsze to w jaki spsob zrobic przesuwanie w obrebie jakiegos pola, aby nie wystawalo poza niego podczas przesuwania tylko ladnie zakrywalo sie przy krawedziach. oraz jak to ladnie plynnie zautomatyzowac. 1. dla diva dajesz overflow: hidden; 2. jquery animate(); -------------------- Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie javascript ticker/marquee jeśli nie chcesz/możesz używać jQuery.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie nie chce uzywac jquery. wole sam sobie napisac i dopasowac do tego co potrzebuje, bez zadnych niepotrzebnych linijek kodu. jest gdzies w sieci jakis tutek jak to zrobic ? ewentualnie moge prosic o troche bardziej rozpisanie co i jak powinno byc i wygladac ?
Ten post edytował kkuubbaa88 21.06.2010, 15:58:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie chce nie uzywac jquery. wole sam sobie napisac i dopasowac do tego co potrzebuje, bez zadnych niepotrzebnych linijek kodu. jest gdzies w sieci jakis tutek jak to zrobic ? ewentualnie moge prosic o troche bardziej rozpisanie co i jak powinno byc i wygladac ? A Google Cie banuje? Przecież Ci podałem dwie pary słów kluczowych w poprzednim poście... -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:41 |