![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Problem polega na tym, że gdy wykonuje request do serwera z nagłówkiem PUT to w parametrach wysyłany jest pusty obiekt z formData. Jestem pewien, że formData nie jest pusty, ponieważ filtrując go metodą serialize zwraca mi parametry. Ogólnie formularz przekazuje informacje o pliku (tj: jest tam upload) - stąd taka metoda przekazywania danych. Więc teraz trochę kodu:
Najdziwniejsze jest to, że gdy w/w kod zmienię na ten co stosuje w przypadku tworzenia (metod: POST) to wszystko działa:
Próbowałem zmodyfikować w/w kod i zmienić tylko nagłówek na PUT i resztę zostawić (tj: metodę "save", itd.) - jednak to także nie pomogło i zwracany jest pusty obiekt. W konsoli jak idzie request to widzę, że PUT NIC nie przekazuje, więc to nie wina frameworka (backendu). Podejrzewam, że źle wykorzystuje PUT - ma ktoś jakieś pomysły jak do tego podejść? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PUT nie obsługuje parametrów - w nim dane muszą iść wewnątrz ciała żądania. Zatem powinno to raczej wyglądać jak Twój przykład z POST - z tym, że zamiast POST podstaw PUT.
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:19 |