![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Potrzebuję pomocy i rady bo nie potrafię sam tego ogarnąć. Zaczynam z angular i chcę zrobić coś takiego: Strona podzielona na 2 części, z lewej zadania, z prawej edycja wybranego zadania. Jeśli nie jest żaden wybrany to np. przycisk dodaj: (opisy na obrazkach) (IMG:http://i.stack.imgur.com/lEQJ1.jpg) (IMG:http://i.stack.imgur.com/606Ev.jpg) Tak samo jak działa to na asana.com Zrobiłem tak:
i to działa ale wtedy zmienia się link i lewe strona tak jakby zaczytuje sie na nowo (a tam będą np. wyszukane zadania itp więc chciałbym tego uniknąć). Tzn chciałbym aby zadanie otwierało się ng-click="openTask(id)" ale wtredy nie potrafię tego wrzucić do controlera tak aby trzymać porządek... Proszę o pomoc i ew. przykłady. Jak to się powinno zrobić. Podkreślę: chcę aby lewa strona przy edycji nie była ruszana - tam będą np. zadania z projektów, wyszukane itp. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak:
stwórz sobie jakiś abstract state (główny, app/home, cokolwiek)
Dalej idąc, zrób sobie state, który trzyma stan 0 czyli taki stan na którym tylko prezentujesz widok
Potem stwórz sobię state który będzie odpowiadał za akcję (kontroler może być dynamiczny!)
Dzięki temu, zawartość LEFT się nie zmienia, tj nie regeneruje się podczas przechodzenia do state'a action --Edit No i pamiętaj o resolve (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje. Sprawdzę dopiero jutro bo zaraz wyjeżdżam.
Resolve - proszę o przypomnienie mi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (dopiero zaczynam (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.08.2025 - 23:59 |